Elazığ il protokolü 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma mesajı şu şekilde;

"Devletimizin ve milletimizin bağımsızlık sembolü olan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milli marş olarak kabul edilişinin 101. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy; tarihteki şanlı yürüyüşümüzü, milli ve manevi değerlerimizi, bağımsızlık tutkumuzu, bayrak sevgimizi, milletçe tek yürek olduğumuzda neleri başarabileceğimizi en güzel şekilde anlatarak, ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak olan Türk Milleti’nin bağımsızlığına pranga vurulamayacağını her dizeye ilmek ilmek işleyerek Milli Marşımızla ölümsüzleştirmiştir. Millî mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir. Bu millete İstiklal Marşı’nı hediye eden vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’ u anlamak, onun kişiliğini ve eserlerini gelecek nesillere anlatmak ve aktarmak hepimizin görevidir. “Kimse bir daha İstiklal Marşı yazamaz, ben de yazamam! Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” sözü bu büyük eserin hangi şartlarda ve hangi duygularda yazıldığının en büyük göstergesidir. Bizimde duamız vatan şairimiz ile aynıdır. Allah dilimizden İstiklâl Marşımızı, başımızdan bayrağımızı ve şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış kutsal vatanımızdan bizleri mahrum etmesin.    Bu vesile ile İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ve milletimizin duygularının veciz şekilde buluştuğu İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum"

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma mesajı şu şekilde;

"Kurtuluş Savaşı’nda tüm yokluklara rağmen yedi düvele karşı milletimizin göstermiş olduğu kahramanlığı, milli ve manevi duygularımızı kaleme alarak İstiklal Marşı’nı yazan Mehmet Akif Ersoy, bize ve tüm dünyaya çok önemli mesajlar vermiştir. Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı'mız, bu topraklar üzerinde ilelebet baki kalacak olan devletimizin destansı hikâyesini anlatan, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metindir. 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla milli marşımızın yazarı üstat Mehmet Akif Ersoy’u, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"