Elazığ’a yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren SAKA Holding 500 kişiye daha iş kapısı olacak.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan ve Türkiye’deki nadir tesislerden biri olan 160 bin metrekare alana sahip SAKA Holding Entegre Üretim Tesisi istihdam etmek yeni personeller alacak.

İstihdam edilecek 500 kişi Makineci, Reçmeci, Singerci, Overlokçu ve Kompleci olarak görev alacak.

Dış pazarlarla anlaşmalarının arttığını ve istihdam gücüne ihtiyaçlarının olduğunu belirten Saka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, iş başvurularını 24 saat içerisinde hızlı bir şekilde değerlendireceklerini ifade etti.

Başkan Ramazan Saka,”Şuanda bizim giyim fabrikamız olan prontoya 500 nitelikli insan alımı yapacağız hem de çok hızlı bir alım süreci olacak. Dediğim gibi overlokçular, reçmeciler, singerciler, nitelikli kalifiye olan arkadaşlarımızı bekliyoruz 29 Şubat’ta son başvuru. Tabi dış pazarlık da çok ciddi anlaşmalar yaptık. 2024’e özellikle Amerika ve İngiltere ülkeleriyle çok ciddi anlaşmalar yaptığımız için giyimle alakalı milyon adetler siparişler aldık. Bunları yetiştirebilmek içinde baya bir istihdam gücüne ihtiyacımız var bunu için istihdam edeceğimiz nitelikli arkadaşlarımızı hızlı bir şekilde gelmelerini ve kendilerini doğru bir şekilde ifade etmelerini istiyoruz. Bize başvurularını yaptıkları zaman çok hızlı bir şekilde 24 saat içinde değerlendirip işe başlamaları için işe çağıracağız” dedi.  

İşe alınacak 500 kişinin maaşlarının ise asgari ücretin üzerinde olacağını ifade eden Saka, çalışmak isteyen kişilerin başvurularını bizzat Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikalarına yapmaları gerektiğini söyledi.

Başkan Saka, “Holding bünyesinde olan Pronto Giyim Fabrikamız aynı çatı altında direk buraya geliyorlar, OSB’deyiz” dedi.

Saka, işçi alımlarının 500 kişi ile sınırlı kalmayacağını, 2024 yılının sonuna kadar 2 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Başkan Saka, "Ben buradan aslında başka bir şey söyleyeyim, evet 500 kişi alacağız ama bu istihdam 500 kişi ile sınırlı kalmayacak. Bizim şuan ki hedefimiz 2024 yılının sonuna kadar 2500 çalışana çıkmak. Başvurular bugünden itibaren başladı ve yoğun bir talep var. Gelen başvuruları uzman kadromuz ile değerlendiriyoruz. Başlarında benim ve iyi bir şekilde koordine ediyorum. Bütün başvuruları birebir görüyorum ve birebir inceliyorum, ekibim çalışıyor” dedi.

İşçi alımlarında deneyimi olan kişilere öncelik sağlanacak, sıfırdan başlayan işçiler ise eğitime alınarak farklı alanlarda uzmanlaştırılacak.

İş arayan kişiler başvurularını 29 Şubat tarihine kadar bizzat tekstil fabrikasını yapmaları gerekiyor.

Bingöl Depremi Ardından Naci Görür’den Açıklama! Bingöl Depremi Ardından Naci Görür’den Açıklama!

VİDEO:

Editör: Haber Merkezi