Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1 Nisan’da gerçekleştirilecek olan seçimleri için destek turlarına çıkan Başkan Adayı Asilhan Arslan’ın bu defaki durağı Keban İlçesi oldu.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı’yı makamında ziyaret eden Arslan ardından, esnafla buluştu, esnafın desteğini istedi.

Ziyaretlerini tamamladıktan sonra değerlendirmelerde bulunan Başkan Adayı Asilhan Arslan, Keban’ın hem ülke hem de şehir için önemli bir ilçe olduğunu ifade etti.

“KEBAN, ÇOK CİDDİ TURİZM POTANSİYELİ OLAN BİR YERİMİZ”

Arslan yaptığı konuşmada, “Keban ilçesi Elazığ’ımız, Türkiye’miz için değerli olan, kendi içinde zamanının en büyük hidroelektrik santralini barındıran çok önemli bir ilçemiz. O günden bugüne de balık yetiştiriciliği anlamında kendinden söz ettirmiş, madencilik anlamında ciddi potansiyelleri olan bir ilçemiz. Umut ediyoruz ki ileriki zamanlarda Keban’daki madenlerimiz de en iyi şekilde işlenip ekonomiye katma değer sağlayıp, işsizlik sorununda istihdam oluşturacaktır. Balık yetiştiriciliğinde gerek ham halde balığı yetiştirip canlı olarak satışta bölgede çok ciddi bir ekonomik kazanç elde ettiriyoruz gerek işleme tesisleriyle ihracat yapılıyor. Hem de içinde bulunduğumuz tesislerde gastronomi bölümünde ilçemizin ekonomisine katkı sağlıyor. Çok ciddi turizm potansiyeli olan bir yerimiz” dedi.  

Arslan, ilçenin ihtiyaçlarını bildiklerini ve başkan seçilmeleri halinde bu ihtiyaçların karşılanacağını söyledi.

“KEBAN İLÇESİ’NİN BALIKÇILIK ALANINDA GELİŞİMİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Arslan konuşmasına şöyle devam etti: “İnşallah göreve geldiğimiz zaman, Keban ilçemizin ekonomisini genişletme adına gerek bir balık hali kazandırma gerekse buradaki bu tür müesseselerin sayısını arttırma adına girişimlerimiz olacak. Alt yapı eksiklikleri var. Balık çiftliklerine ulaşım noktasında yollarda ciddi sıkıntılar var. Bu konuda balık yetiştiricilerimizin bizden talepleri var. İnanıyoruz ki bizler de bu konuda idare amirlerimizden talepkar olacağız. Bu yolların bir an evvel Keban’a kazandırılması noktasında gerekli duruşu gösterip inşallah Keban ilçemize bunları kazandıracağız.”