Elazığ Bölgesi Bölgesel Lig Hakemi Atakan Aksu kariyerini Elazığ 2. Amatör Kümede oynanan Şekerspor – Beyhan Belediyespor maçında sembolik olarak 3 dakika görev yaptıktan sonra hakemlik kariyerini sonlandırdı.

2003 yılında başlayan ve 16 yıl aralıksız devam eden hakemlik kariyerinde 25 profesyonel lig, 300’ün üzerinde ise Bölgesel Amatör Lig ve İl müsabakaları görevinde bulunan Aksu, Şekerspor – Beyhan Belediyespor 2. Amatör Küme maçıyla kariyerini sona erdirdi.

Maçın 3. dakikasından sonra görevi hakem Furkan Ekinci’ye devreden Atakan Aksu, futbolcuların omuzunda duygusal sahnelerle sahayı terk etti.

AKSU: DOSTLUKLARIN BUNDAN SONRAKİ HAYATIMDA DA DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUM

Kanal Fırat mikrofonlarına konuşan Atakan Aksu, “Benim için çok anlamlı ve güzel bir müsabaka oldu. Şampiyon takım Şekerspor’u tebrik ederim Beyhan Spor’a teşekkür ederim böyle bir imkanı sağladığı için bana. Ben hakemlik hayatıma 2003 yılında başladım. Bugünde nasip oldu, hakemlik hayatımı, kariyerimi sonlandırmış bulunuyorum. Bu süreçte birbirinden güzel dostluklarım oldu spor taban birliklerinde. ASKF Başkanı, Spor Taban Birliklerinin Başkanı hepsi her zaman için yanımızda durdular. Bu süreçte bana emek veren Merkez Hakem Kurulu Üyelerine, hakem hocalarıma, geçmiş dönemde görev yapmış olan Merkez Hakem Kurulu üyelerine, dernek başkanlarına, il hakem kurulu başkanlarına, hakem arkadaşlarıma, spor taban birliklerinin başkaı, yöneticisi, teknik heyeti ve sporcu arkadaşlarıma hepsini teşekkürü bir borç biliyorum. Değerli basın mensuplarına da burada teşekkür ediyorum. Bu özel günümde beni yalnız bırakmadınız. Bu süreçte spor taban birliklerinden gönlünü kırmış olduğum, üzdüğüm takımlar olmuştur, kötü günlerimiz de oldu bazen. Kararlar tartışılır hakem hayatımızda. Onlardan da haklarını helal etmelerini istiyorum, ben hakkımı helal ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte camiamıza gözlemci kadrosuyla nasip olursa devam etmeyi düşünüyorum. Hizmetler vermeyi düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de gözlemci kadrosunda devam edeveğiz. Elazığ’a bana verdiği, hakemlik camiasının bana vermiş olduğu bu güzel dostlukların bundan sonraki hayatımda da devam etmesini istiyorum. Kanal Fırat Televizyonuna da bugün buraya geldiği için sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hakem Aksu’ya Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Elazığ Şube Başkanı Münir Yılmaz ve Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür tarafından plaket takdim edilirken, İl Hakem Kurulu Başkanı İnanç Özgen Atakan Aksu’yla birlikte yine faal hakemlik mesleğini noktalayan Muhammet Yaşar’a ise çiçek takdim etti.

HABER: SITKI TAŞEL

VİDEO: