Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve beraberindekiler, TKDK destekleriyle  hizmet verecek olan Şekerci Ahmet Efendi Tesisin açılış törenine katıldı.

Pakdemirli,açılışın ardından işletmeyi gezerek üretimle ilgili bilgi aldı.

Şekerci Ahmet Efendi işletme sahibi Şükrü Turan, ürün yelpazelerini arttırarak günlük 2 tona yakın yöresel ürün üretimi yaptıklarını söyledi.

“HEDEFİMİZ ÜRÜNLERİMİZİ YURT DIŞINA TANITMAKTIR”

TKDK Desteği ile hizmet verdiklerini ifade eden Turan, “Ürün yelpazemizi biraz daha geliştirdik. Badem şekerini, orcik şekerini ekledik. Pestilimiz var, orciğimiz var, bal lokmamız var. Amacımız Elazığ’a daha güzel ürünleri sunmak. Ana maddemiz orciktir. Orcikten ziyade badem şekeri ve orcik şekeri bizim kendi ürünlerimizdir. Burada fabrikada 3 tane daha fırınımız var ve hemen hemen Doğu’da en büyük tesislerden biriyiz şu anda İstanbul’a, Ankara’ya, Antep’e gönderiyoruz. Ayın 16’sında yurtdışından gelecekler, yurt dışına göndereceğiz inşallah. Hedefimiz işimizi daha temiz yapıp ürünlerimizi yurt dışına tanıtmaktır. Yapım tutarı 1 milyon 300 TL’ydi. Ortalama ama bu yatırımımız 2 milyonu geçti, hibeyi peşin aldık. Allah devletimizden razı olsun. Emeği bize çok”dedi.