Elazığ Belediyesi tarafından Harput’un, tarihi ve kültürel tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Yeniden ihya ve inşa çalışmalarıyla eski görkemli günlerine dönme hazırlığını sürdüren binlerce yıllık tarihi kent Harput’ta Elazığ Belediyesi tarafından tarihi yapılara yönelik restorasyon çalışmaları kapsamında Osmanlı mimarisine uygun olarak 1632-1634 yıllarda inşa edilen Hoca Hasan Hamamı’nda, restorasyon çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı.

Harput’un girişinde bulunan yüksek ve görkemli kubbesiyle dikkat çeken ve özgün kullanımına uygun olarak restore edilen tarihi yapının Hamam Müzesi olarak düzenlenmesine ilişkin tefriş ve tanzim çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Hoca Hasan Hamamı çevresinde eş zamanlı olarak sürdürülen yeşil alan düzenleme çalışmalarında da sona gelindi. Balakgazi Parkı ile bütünlük oluşturacak alanda ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları tamamlandı. Alan oturma bankları ve pergolelerin yerleştirilmesiyle bir dinlenme alanı olarak hizmete sunulacak.

Elazığ’da 26 Nisan’da Nöbetçi Eczaneler Elazığ’da 26 Nisan’da Nöbetçi Eczaneler

ŞERİFOĞULLARI: HAMAM MÜZEMİZİ DE İNŞALLAH KISA SÜRE İÇERİSİNDE HARPUT’UMUZA KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ

Hoca Hasan Hamamı’nda büyük oranda tamamlanan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Harput’umuzu sahip olduğu güçlü mirasıyla yaşatmak ve geleceğe taşımak adına çalışmalarımız devam ediyor. Harput’umuz birbirinden kıymetli kazanımlarla buluşturuyoruz. Müzeler Şehri Elazığ Projemiz kapsamında üçüncü müzemiz olan Hamam Müzemizi de inşallah kısa süre içerisinde Harput’umuza kazandırmış olacağız. Harput’umuz, geçmişte olduğu gibi tarihi yapılarıyla, manevi kimliğiyle, kültürüyle, sanatıyla geleceğin turizm merkezleri arasında yerini alacaktır” dedi.