Başkan Şerifoğulları’ndan Mekke’nin Fethi Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yeryüzünün kalbi Mekke’nin fethinin 1390. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Şerifoğulları’ndan Mekke’nin Fethi Mesajı

Başkan Şerifoğulları yayımladığı mesajında şu ifadeleri kaydetti:

“Kan dökülmeden fethedilen kutlu şehir Mekke’nin fethinin 1390. yılındayız. Bu şanlı gün zulmü sona erdiren, gönülleri merhamet ve adalet duygusu ile donatan kutlu bir gündür. Fetih, İslam’ın yayılması ve cahiliye devrinin sona ermesi açısından büyük bir öneme sahiptir.

Bu mübarek fetihten hepimizin çıkaracağı dersler var. Bizler tevhit inancının merkezi olan Mekke’nin fethinde, bir şehir fethetmekten öte gönülleri fetheden yüce peygamberimiz Hz. Muhammed’in ne kadar âdil, hakkaniyetli ve merhametli bir lider, idareci, yönetici olduğunu görüyoruz. Ordularına verdiği "Size karşı konulmadıkça, saldırılmadıkça, hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz, hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz" emriyle, bir şehre huzuru, şefkati nasıl hâkim kıldığını görüyoruz.

Rabbim bizlere de aynı adalet ve merhamet duygusu ile çalışma gücü nasip eylesin. Hizmetlerimizin herkese eşit bir şekilde ulaşması için var gücümüzle çalışıyor ve özen gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Mekke’nin fethinin 1390. yıl dönümünü tekrar kutluyor, İslam coğrafyası başta olmak üzere bütün dünyada huzur ve adaletin hâkim olmasını diliyorum.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137