Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, başkanlığında bir araya gelen çevre illerin başkanları, istişare toplantısı yaptı.

BAYRAM: BU AYKİ TOPLANTIMIZI ELAZIĞ KOOPERATİF BAŞKANLILARIMIZ İLE YAPIYORUZ

Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, “Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Adıyaman ve ilçelerinin bağlı olmuş olduğu Esnaf ve Sanatkarlar Kefaret Kooperatifini Malatya Bölge Birliği’nin her iki ayda yapmış olduğumuz bütün toplantılarını bu ayki toplantısını Elazığ kooperatif başkanlılarımız ile Elazığ’da yapıyoruz. Bu iki ay içerisinde gerek Türkiye’deki gelişmelerle ilgili, kredi yapısından gerekse bölgemizle ilgili, gerekse mahalli yörelerimizle ilgili yapılan değişiklikleri, gelen yenilikleri bugün ki toplantıda gündeme aldık. Faizlerin yükselmesiyle ilgili almış olunan kararlar var. Bunun yanı sıra uzun süreden beri 1 yıl olan esnaf kayıtlarının 3 aya düşürülmesi ile ilgili, limitlerle ilgili, platformlarla ilgili bölge birliğimize bağlı kooperatiflerimizin başkanlarına bilgi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

BAYRAM: DENETİM KURULU ÜYELERİMİZLE BERABER YENİ BİR DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ

Başkan Bayram, “Bugün yönetim ve denetim kurulu üyelerimizle beraber yeni bir değerlendirme yapacağız. Esnaf ve sanatkarlarımızın krediye erişimi noktasında nelere ihtiyacı var, finansman sıkıntısı olan kooperatiflerimizin tespitlerini yapacağız. Genel bir bilgi vereceğiz. Elazığ Esnaf Kefaret Kooperatifi 3 kooperatifinde Elazığ’a çok hizmet verdiğini ve Elazığ esnafının borçlarının gününde ve zamanında yatırdığını, bundan dolayı da hem Elazığ esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Hem de o 3 kooperatifimizin başkanlarına teşekkür ediyorum. Onların personeli ve yönetim kurullarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL