Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan, isim vermedi ama sert konuştu, “38 Mahallenin hiç birinde sıkıntı yok” diyen muhtara göndermelerde yaptı ve “Olmayan işler için teşekkür edilmez” dedi.

“OLMAYAN İŞLERİ OLUR GİBİ GÖSTEREN MUHTAR ARKADAŞLARIMIZ VAR”

Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan’ın öfkesi sözlerine yansıdı, Gülbasan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Elazığlı Muhtarlar Dayanışma derneği üyelerine buradan seslenmek istiyorum. Mahallelerinden yapılacak hizmetlerden dolayı yetkililere teşekkürlerini etsinler. Ama yapılmayan hizmetlerden dolayı da asla çıkıp da bu işler yapıldı demesinler. Benim kendi üyelerimden tek ricam budur. Geçen bizim derneğimize üye olmayan bir muhtarın çıkıp da bir açıklama yapması bizi üzdü. 38 mahallede bir sıkıntı olmadığını söyledi. Bu bizi gerçekten rahatsız etti. Hepimiz muhtarız, hepimiz seçimle gelmişiz vatandaşların bizlerden bir beklentisi var. Herkes kendi mahallesinden sorumludur. Böyle bir açıklama bizi gerçekten üzüyor. Bizim gerek belediye ile gerek diğer kurumlarla, kuruluşlarla hemen hemen her mahallenin problemi vardır. Sıkıntılarımız vardır. Bunları yeri geldiği zaman milletvekillerine anlatıyoruz. Yeri geldiği zaman belediye başkanına anlatıyoruz. Yeri geldiği zaman vali beye anlatıyoruz. Cumhurbaşkanımız bizle fotoğraf çektirmek için bizi oraya çağırmıyor. Çağırıyor diyor ki bizim elimiz kolumuz sizsiniz mahallenizdeki sorunları sıkıntıları yapamadığınız işleri bize bildirin ki size yardımcı olalım diyor. Gerçekten son zamanlarda bu moda oldu olmayan işleri olur gibi gösteren muhtar arkadaşlarımız var. Bu bizi üzüyor.  

“BUGÜN MUHTARSIN YARIN DEĞİLSİN”

Ben bir muhtar olarak gerçekten utanıyorum. Olmayan işler için çıkıp teşekkür ediyorlar. Yazık, günah. Size halk oy vermiş. Sizi halk oraya getirmiş. Yalakalık yapmanın bir anlamı olmaz. İnsan biraz delikanlı olur. Bugün muhtarsın yarın değilsin. Ama bütün insanlara da sebep olmanın bir anlamı yok. Bir insanı bu kadar şişirmenin de bir anlamı yok.”

Gülbasan’ın öfkesiyle birlikte cümleleri de sertleşti, Gülbasan, derneğinin üyesi muhtarlara seslendi, “Böyle yapacaksanız bu dernekte işiniz yok” dedi.

Gülbasan, “Yalakalık yapan hiçbir muhtarı ben bu dernekte görmek istemiyorum. Haksız yere eleştirmesini de istemiyorum. Ama durduk yere kalkıp da kendi şahsi menfaatleri için yalakalık yapan hiçbir muhtarı asla dernekte görmek istemiyorum. Vicdanen rahatsızlık veriyor. Yazık, günha. Şu an bir demiryolunun altına girin bakalım, neler var neler yok. Ama yapılmış. Mahallemizde doğru düzgün okul yok, yol yok, bir cadde, Pazar yok. Geceleri doğru düzgün lambalarımız yanmıyor. Sonra televizyonda 38 mahallemizin sorunları bitmiştir deniyor. Allahtan korkun. Şahsi menfaatleriniz için bizleri niye alet ediyorsunuz?” ifadelerini kullandı.