AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Olgunlar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Binasında incelemelerde bulundu.

Bulut’a gezi ve incelemelerinde Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Tuncer eşlik etti.

TUNCER: 13 BİN 170 METREKARE KULLANIM ALANINA SAHİP

Hizmet binası ile ilgili bilgiler veren Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Tuncer, yeni hizmet binasının 13 bin 170 metrekare alanda kurulduğunu belirterek, “13 bin 170 metrekare kullanım alanına sahip olacak şekilde ihalesini yaptığımız bir yer. Eski binamız 6 bin 100 metrekareydi. İhtiyaçlarımıza yönelik ciddi sıkıntılarımız oluyordu. Bu şekilde Elazığ İl Müdürlüğümüz genelinde Kovancılar, Karakoçan Sosyal Güvenlik Merkezimiz bir de Merkezi Sağlık Ve Vali Hizmetleri Merkez Müdürlüğümüz olmak üzere il müdürlüğümüze bağlı 4 sosyal güvenlik merkezinde hizmet veriyoruz. Sağlık sosyal güvenlik merkezimiz eski bağkur binamız dediğimiz apartmandan bozma bir bina olup, erişim hizmetleri, ulaşılabilir hizmetler bakımından sıkıntılıydı. Metruk bir halde, asansörü olmayan bir binaydı. Yeni binamız; teknolojinin tüm imkanlarını bünyesinde barındıran ve erişilebilirlik mevzuatı kapsamında da tüm ihtiyaçlarımızı engelli personeliyle giderecek bir bina. Bu açıdan 13 bin 170 metrekare kullanım alanına sahip olan bir ada. Mali hizmetler Sosyal Güvenlik Merkezimiz, Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezimiz olarak 130 bin sigortalımıza, 8 bin iş verenimize hizmet etmenin ayrıcalığını inşallah hep birlikte yaşayacağız. Yeni binamız 12 dönüm üzerine kurulu bir bina. Yeşil alanlarıyla, otoparklarıyla hakikatten vatandaşımıza Sosyal Güvenlik anlamında müşteri memnuniyetini ön planda tutacak bir binamız. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Kısa zamanda 600 günlük iş bitirme süresi Ağustos ayında doluyor. Biziz Ağustos’tan önce hizmete açma gibi bir planımız var. Allah izin verirse” ifadelerini kullandı.

BULUT: AYNI ZAMANDA BİR YAŞAM ALANI

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Eski binamız 1960’lı yıllardan kalan, o günün şartlarına göre dizayn edilmiş belki engellinin çok kolay ulaşamayacağı, vatandaşımızın yüksek standartta hizmet alamayacağı, hizmet konforu vermek isteseniz de zorlandığınız, sıkıntı çektiğiniz fiziki bir yapıya sahipti. Oradan böylesine çok güzel bir binaya taşınacağız. 12 bin metrekare planlanmıştı. Sayın Müdürümüzün de bu konuda desteğiyle, Milletvekili arkadaşlarımızın da bu konudaki takibiyle bu yüzde 10 artışa 13 bin 176 metrekarelik muhteşem bir binaya dönüştü. Binada emin olunuz her detay düşünülmüş. Vatandaş gelirken bekleme alanından tutun; sosyal güvenlik kurumunda yapılacak olan değişikliklerin vatandaşa huzurlu ve konforlu bir ortamda anlatılabilmesi için hazırlanmış konferans merkezlerine kadar, vatandaş geldiğinde burada aracını rahat park edebileceği otoparklarına kadar çok güzel çevre dizaynına kadar aynı zamanda bir yaşam alanı” şeklinde konuştu.

BULUT: ÇOK CİDDİ YENİLENMELER OLDU

Milletvekili Bulut, “İnşallah Sosyal Güvenlik Kurumu’nu buraya taşıdığımızda merkezde yer alan atıl hale gelen sosyal güvenlik il kurumumuz boşa çıkacak. Orada da belediyemizin inşallah anlaşırsak ki anlaşacağız. Sosyal Güvenlik Kurumumuzla. Belediyemizin çok güzel hizmetler yapabileceği bir takım çalışmalar oluşacak. Onun detaylarını Sayın Belediye Başkanımız vereceği için ben söylemek istemiyorum. Bu takas süreci başlatıldı. Sayın Genel Müdürümüzle de konuştu. Sayın İl Müdürümüzle de konuştuk. Onlarda süreci yakından takip ediyorlar. İnşallah bu takas işlemi gerçekleştikten sonra da orada vatandaşımız yine sosyal güvenlik kurumunun eliyle öyle ifade etmek lazım; yine ikinci bir güzelliğe şahit olacak. Son dönemde Elazığ’da hakikatten bütün kurum ve kuruluşlarda çok ciddi yenilenmeler oldu” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL