Türkiye’de korona virüs vakalarının görülmesinin ardından tedbirler kapsamında kapatılan halı sahalar normalleşme sürecinde hizmet vermeye başladı.

Elazığ’da da normalleşme sürecinde kısa bir süre hizmet veren ve ardından yeniden kapatılmalarına karar verilen halı sahaların işletmecileri yetkililere seslendi.

“ÇEVRE İLLERDE AÇIK ELAZIĞ’DA KAPALI”

Halı saha işletmecilerinden biri yaptığı açıklamada, “Bizim genel anlamda 24 Ocak depreminden sonra bütün halı sahalar sektör anlamında bir ay boyunca kapalı kaldılar. Daha sonra koronavirüs pandemi döneminde yaklaşık 3,5 ay halı sahalarımız kapalı kaldı. Şuan da Elazığ’da minibüsler, büfeler, kahvehaneler hepsi açıkken halı sahalar halen daha kapalı. Biz sayın valimizden, belediye başkanımızdan ve kurum müdürlerimizden bizlere karşı anlayış bekliyoruz. Çevre illerimizde; Malatya’da, Diyarbakır’da, Tunceli’de, Bingöl’de, Kahramanmaraş’ta, Adana’da, Mersin’de İstanbul’un bazı bölgelerinde şuanda halı sahalar açık. Sayın valimizden bizlere de anlayış göstermesini bekliyoruz. Gerçekten çok mağduruz. 5 ay 15 gün süredir halı sahalarımız kapalı kaldı” dedi.

“ELAZIĞ’DA SADECE BÖYLE BİR MAĞDURİYET SÖZ KONUSU”

Kiralarını, çalışanlarının ücretlerini ödeyemediklerini ifade eden halı saha yetkilileri, “Deprem döneminden zaten mevcut bir mağduriyetimiz vardı. Pandemi süreciyle birlikte mağduriyetimiz daha da büyümüş oldu. Ben sağlık personeliyim. Spor yapmak için gelen bütün arkadaşlara istisnasız olarak ateş ölçümü yaparak herhangi bir şüpheli arkadaş varsa bunu da sağlık birimlerine hemen ileterek pandemi süreciyle ilgili mücadeleye katkımızın olacağını düşünüyorum. Zararından ziyade katkımız olacaktır. Çevre illerin hemen hemen hepsinde halı saha sporları devam etmekte. Elazığ’da sadece böyle bir mağduriyet söz konusu. Deprem döneminde de Elazığ olarak diğer illerden ayrı olarak biz zaten bir mağduriyet yaşadık. Biz çoğumuz mal sahibi değiliz. 200 – 250 çalışan var. Bu insanların maaşlarının ödenmesi söz konusu. Gücümüz bir yere kadar yetti. Bundan sonra eleman çıkarmak zorunda kalacağım. Ödeme yapma gücüm kalmadı. Bununla ilgili valimizden anlayış bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“SÜPER LİG OYNANIYOR, KÜLTÜR PARK’TAKİ HALI SAHA DA AÇIK”

Kapalı kalma kararının kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden işletme sahipleri, “Süper lig oynanıyor. Burada belediyeye ait işletme olan kültür park içerisindeki halı saha açık. Ücretli olarak oynanıyor. Çifte standart var. Onlar oynatmasın demiyoruz ama bizim çalışanlarımız var. Kiramız var” dediler.

VİDEO