24 Ocak 2020 tarihinde ilimizi 6.8 şiddetiyle vuran depremin ardından şehirde hayat dururken spor müsabakaları da bu nedenle oynanamıyor.

Daha önce başta Elazığspor olmak üzere ilimizdeki takımların oynayacakları müsabakalar ertelenirken Elazığspor Kulübü’de bu sezon hakları saklı kalmak kaydıyla ligden çekilmeyi talep etmişti.

Gelişen bu süreç devam ederken İl Spor Güvenlik Kurulu almış olduğu yeni bir kararla ilimizdeki tüm spor müsabakalarının tamamını ileri bir tarihe erteleyerek önemli bir karara imza attı.

İlimizde depremden sonra yaşanan sıkıntıların yanı sıra saha sorunu, güvenlik sorunu, sağlıkçı sorunu başta olmak üzere birçok eksikliğin depremden dolayı sportif karşılaşmalar için de baş göstermesi nedeniyle İl Spor Güvenlik Kurulu’nun normal hayata dönülünceye kadar bundan sonra oynanması gereken tüm sportif karşılaşmaları ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu.

GÜR: İLERİ BİR TARİHE ERTELENMİŞTİR

Konuyla ilgili Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür sosyal medya hesabından, “İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla ilimizdeki tüm sportif müsabakaların tamamı ileri bir tarihe ertelenmiştir” açıklamasını yaptı.