Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, hem vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde dinlemek hem de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Mustafapaşa Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

“ÜLKENİN GERÇEK SAHİBİNİN KİM OLDUĞUNU SANDIKLARDA MÜHÜRLEYELİM”

16 Nisan’da gerçekleşecek olan halk oylamasının Türkiye için Cumhuriyet tarihinden itibaren en önemli seçim olacağını dile getiren Başkan Yanılmaz, “Birçok defa anayasa değişikliği yaptık, birçok defa seçim heyecanı yaşadık ama emin olun ki siyasi tarihimize dönüp baktığımızda gerçekleştirmiş olduğumuz seçimlerin en önemlisinin 16 Nisan halk oylaması olacağını göreceksiniz” diye konuştu.

1982 yılında yapılan anayasa oylamasının baskı ve zulüm altında yapıldığını belirten Başkan Yanılmaz, “İnsanlara zorla darbe anayasasını onaylatmak istediler. Kendi adıma onaylamadığımı belirtmek istiyorum ve inanıyorum ki aramızda ekseriyetle onaylayan da yoktur. Şimdi özgür ve hür iradenizle gidip oylayacağınız bir seçim var 16 Nisan’da. Hepimizin sandıklara giderek vatanımız için, bayrağımız için, birlik ve beraberliğimizin devamı için hür irademizi ortaya koyma günüdür. Bizler bunu 15 Temmuz gecesi ortaya koyduk. Allah hepinizden razı olsun. O gün bu ülkenin gerçek sahibinin kimin olduğunu gösterdiniz. Şimdi de bunu sandıklarda mühürleyelim” ifadelerinde bulundu.

“BİZ GÜÇLÜ OLURSAK MAZLUMLARIN GÖZYAŞI DİNER"

Dünya mazlumlarının daha güçlü, daha istikrarlı ve etrafına etkisi daha fazla olan bir Türkiye ile huzura kavuşacağını, çünkü bütün dünya mazlumlarının gözünün, kulağının ve umudunun Türkiye’de olduğunu vurgulayan Başkan Yanılmaz, “Bütün dünya Müslümanlarının, mazlumlarının gözü kulağı Türkiye’dir. Bugün Suriye'nin de Irak’ın da Filistin'in de gözü bizde. Biz güçlü olursak onların da gözyaşı diner. Biz zengin olursak onlara da yardım ederiz. Bugün Afrika'daki su kuyularını biz açıyoruz, oradaki Müslümanlara sağlık ocaklarını biz yapıyoruz, dünya Müslümanlarına yardımı ve şefkati esirgemeyen bir milletiz. Dolayısıyla Türkiye'nin daha güçlü olması gerekiyor, bunun için de Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanın güçlerinin birleştirilmesi lazım. Bu açıdan 16 Nisan’da bizler sandığa giderek bu iki gücü birleştirelim ve daha etkin, daha hızlı, daha güçlü bir karar ve idare mekanizmasının temellerini atalım” dedi.

Ayrıca, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Mahalle Buluşmaları" kapsamında Sürsürü Mahallesi sakinleriyle de bir araya geldi.

Türkiye’nin büyümesi, güçlenmesi ve daha söz sahibi bir ülke olması için mutlaka sandığa gidilmesi ve “Evet” yönünde karar verilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Yanılmaz, verilecek her “Evet” oyunun ülkeyi daha aydınlık ve istikrarlı yarınlara taşıyacağını söyledi.

“HER YERDE HAKİKATİ HAYKIRMIŞ DEDELERİN TORUNLARIYIZ,

ADALETİN HOŞGÖRÜNÜN HAKİM OLMASINA ‘EVET’ DİYECEĞİZ”

İstanbul’dan yedi kıtaya adalet ve doğrulukla hükmetmiş bir neslin ve gittiği her yerde hakikati haykırmış dedelerin torunları olduğumuzu dile getiren Başkan Yanılmaz, “Dedelerimiz Asya’dan Avrupa’ya geniş bir coğrafyaya hüküm ediyordu ve bunu yaparken de gittikleri her yere huzuru, adaleti, merhameti götürüyorlardı. Zalimlerin mazlumları ezmesine, hakir görmesine asla izin vermiyorlardı. Bizler de 16 Nisan’da tıpkı dedelerimiz gibi Türkiye’de sarsılmaz bir huzurun, adaletin ve hoşgörünün hâkim olmasına “Evet” diyeceğiz” ifadelerinde bulundu.

"ÜLKEMİZİN GERİLEMESİNE İZİN VERMEYELİM"

İki başlı yönetimlerin Türkiye’yi ileriye götüremediğinden bahseden Başkan Yanılmaz, bu duruma verilecek en belirgin örneğin de dönemin cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’e 2000 yılında gerçekleşen MGK toplantısında, dosya fırlatması olayı olduğunu ifade Bahis Siteleri etti. Dosya fırlatma krizinin ülkeyi bir gecede onarılması güç zararlara uğrattığını belirten Başkan Yanılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Oy sizde, güç sizde… Bu gücü bu kararı ortaya siz koyacaksınız. Ülkeyi kimin yönetmesi gerektiğine siz karar vereceksiniz ve millet olarak bu seçimde varlığımızı ortaya koyalım ve geleceğimizi sağlama alalım. Bu gibi olaylarla bir daha ülkemizin gerilemesine, güç kaybetmesine izin vermeyelim”