Korkmaz: Adliyemizdeki basın ile ilgili adli haberleri takip edebilmeleri, haberlerini rahat ve nezih bir ortamda icra etmelerini sağlamak için bu odayı hazırladık.  

Elazığ Adliyesi’nde Basın Odası faaliyete girdi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz yaptığı basın açıklamasında, basın ve medya odası faaliyete başladığını duyurarak, “Tüm basın kuruluşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Adliyemizdeki basın ile ilgili adli haberleri takip edebilmeleri, haberlerini güzellikle hazırlayıp, haberlerini rahat ve nezih bir ortamda icra etmelerini sağlamak için bu odayı hazırladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Korkmaz, bundan sonra çay sohbetlerinin olacağını, adli olaylarla, soruşturmalarla ilgili soruları daha rahat şekilde cevaplandıracaklarını, düzenli bilgilendirmeler yapacaklarını, daha samimi ve sıcak bir ortamda basın ve adli ilişkileri yürütmeye çalışacaklarını ifade etti.

“1 No’lu yüksek güvenlikli R tipi ceza evinin açılmasıyla birlikte, 4 bin civarında hükümlü barındırılacak”

Korkmaz yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “1 No’lu yüksek güvenlik kapalı ceza evinin yüzde 90 oranında tamamlanmış olduğunu belirten Korkmaz, “Şu anda açılmayan kapalı olarak 1 No’lu yüksek güvenlik kaldı. Onu da bir haftaya açacağız. Bir de R tipi 150 kişilik rehabilitasyon ceza evimiz var. Orada bundan sonra açılacak. Müdürleri tayin edildi. Kadroları belli. Sadece bazı inşai eksiklikler var. Onların tamamlanmasını bekliyoruz. Toplamda da E tipi iki tane açık ceza evimiz, T tipi 2 No’lu yüksek güvenlikli ceza evlerimizde şuan itibariyle 2 bin 800 civarında hükümlü tutuklu barındırılıyor. Bu sayı 1 No’lu yüksek güvenlikli R tipinin açılması ile beraber 4 bin civarında olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

“Cezaevimizde huzurlu bir şekilde barınma işlemleri devam ediyor”

Cezaevleriyle ilgili zaman zaman basına sıkıntılar yansıyor. Kanunsuzlukların olduğu falan yansıyor. Biz bunlarla ilgili soruşturmaları en ince ayrıntısına kadar yapıyoruz. Hükümlülerin cezaevinde herhangi bir kötü muameleye kalmaması için. Bazı ideolojik söylemler var. Onlara da pek itibar etmiyoruz. Özellikle son terör örgütlerinin avukatlarıyla basına yansıttıkları bazı şeyler var. Onları da araştırmakla beraber, onların örgüt propagandası olduğunu düşünerek gerekli açıklamaları da yapıyoruz. Bakanlıkta bunula ilgili gerekli açıklamayı yaptı. Cezaevimizde huzurlu bir şekilde barınma işlemleri devam ediyor.”

Korkmaz, personel lojmanları hakkında ise, bir kısım personellerin yerleştiğini söyleyerek, “Cezaevlerine ayrı ayrı tahsisini yaptık.  Kadro itibariyle adil bir bölüşüm yaptık. Camimizin imamına da tahsis ettik. Bütün yerleştirmelerin ramazana kadar yetiştirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Korkmaz, Suriyelilerle ilgili yasal sürecin nasıl işlendiği sorusuna da, Türk vatandaşlarına uygulanan kuralların hepsinin onlara da uygulandığını söyledi. Korkmaz, “Hukuki olarak herhangi bir farklılık gösterilmiyor. Sadece diplomatik temsilcilerin yasal süreci kendi ülkelerine tabi” ifadelerini kullandı.