Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde eşzamanlı olarak başlatılan Türkiye Güven Huzur Uygulaması (8) kapsamında Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından da şehir merkezi ve ilçelerde genel asayiş uygulaması yapıldı.

5 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; “Bu kapsamda, 18:30-20:30 saatleri arasında 18 noktada yapılan yol kontrol uygulamasında; kontrol edilen 740 araç içerisinde toplam 1.250 şahıs sorgulanmış, dolandırıcılık suçundan aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, 14 araca çeşitli konulardan toplam 6.710 TL Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmiş ve 5 araçta trafikten men edilmiştir.

        

2 ŞAHIS YAKALANDI

Uygulama dahilinde 21:00-23:00 saatleri arasında 205 umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde (internet cafe, cafe, kahvehane, içkili eğlence yerleri, vb.) eş zamanlı olarak yapılan uygulama görevi icrasında; 3.440 şahıs sorgulanmış, 1’i yoklama kaçağı olmak üzere aranma kaydı olan toplam 2 şahıs yakalanarak gerekli adli işlemlere başlanılmıştır.

       

BİR ADET KURUSIKI TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

İş yerlerine yönelik olarak yapılan denetimlerde ise; 3 iş yerine kimlik bildirimi yapmadan işçi çalıştırmaktan, 6 iş yerine ruhsatsız olarak faaliyet göstermekten, 2 iş yerine kapalı alanda sigara içirtmekten idari işlem yapılmıştır. Ayrıca kapalı alanda sigara içen 6 şahsa toplam 654 TL idari para cezası uygulanmış olup işletmelerde yapılan aramalar esnasında da 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir” denildi.