Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yürütmekte olduğu 4 adet ana eylem 2-Yenilik ve uygulama Değişimi işbirliği altında yer alan Okul eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projesi ile Bilim Kızları adlı proje geliştirdi.

Pozitif ayrımcılık yaparak okullardaki kız çocuklarının bilim ve fen derslerine olan ilgilerinin arttırılması, bilim ve fen  derslerindeki farkındalığı arttırmak, uluslararası toplantılarda yapılan deney ve uygulamalarla fen derslerine karşı olan tutumlarını geliştirmek gibi pek çok hedefin amaçlandığı proje ile kız öğrenciler Elazığ’da  bulunan çeşitli özel ve kamu  kuruluşlarına, fabrikalarına  ziyaretlerde bulunma, başarılı bayan Rol Modellerle röportajlar yapma, anketler uygulama gibi bir çok aktivitelerde bulundu.

Proje ile Yurt dışındaki toplantılara 8 kız öğrenci ve birçok öğretmen katılarak Projedeki diğer katılımcı ülkeler Yunanistan, İngiltere, İtalya, Litvanya, Slovenya ve İspanya ile fikir alışverişinde bulundu.

Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yürüttüğü bir diğer projede Okullarda Şiddete varan radikalleşmeyi Önleme projesi.

 Proje ile radikalizmin terimini kavrama, Radikalleşmeyi önleme, eğitici yollarla öğrencilere aktarma, Radikal saldırı ve tepkiye maruz kalmış kişilere rehberlikte bulunma, bu çalışmalarla Avrupa da ki Proje Ortağı Ülkelerle fikir alışverişinde bulunma hedefleniyor.

Proje ortakları arasında İtalya, Litvanya, Danimarka, İspanya, Polonya, Romanya, Macaristan ve Yunanistan yer alırken, Elazığ’dan 5 öğrenci ve öğretmen yurt dışındaki toplantılarda katıldı