Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar Başkanlığında gerçekleştirildi.

YAŞAR: İŞ DÜNYAMIZ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ŞANS OLARAK GÖRÜYORUZ

Meclis Başkanı Yaşar, geride bırakılan İstanbul yerel seçimlerinin ülkemize hayırlı olmasını dilerken, önümüzdeki sürecin iş dünyası adına iyi değerlendirilmesi gereken bir süreç olduğunu hatırlatarak, “Valimiz Çetin Oktay Kaldırım ve Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları ile son derece uyum içerisinde şehrimizin menfaatleri doğrultusunda önemli projeler üzerinde sonuç odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün bu çalışmalar esnasında, Belediye başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın bu hızlı ve çözüm odaklı yaklaşımını iş dünyamız açısından önemli bir şans olarak görüyoruz”dedi.

YAŞAR: İŞ DÜNYASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ HAMLELER OLMUŞTUR

Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar’ın meclis üyelerine hitaben yaptığı toplantıda, “Yerel Seçimler, Ramazan Ayı, Ramazan Bayramı ve Ülkenin kilitlendiği İstanbul seçimlerini artık geride bırakmış bulunmaktayız. Bu süre içerisinde Odamızın ilimiz ve iş dünyasına yönelik çalışmaları ve başlatmış olduğumuz girişimlerimiz devam etmesine karşın özellikle Meslek Komiteleri anlamında verimli bir dönem maalesef geçiremedik. Ülke ekonomimize baktığımızda döviz baskısı, ülkemizin ABD ve Rusya ile ilişkileri, İran Ambargosu gibi konular ekonomik olarak kasvetli günler geçirmemize neden olmuş ve bu süreç devam etmektedir. Bunların yanı sıra Merkez Bankası'nın aldığı önlemler, enflasyon, işsizlik ve yüksek faiz algısı ekonomide, yapısal dönüşüm ve üretim odaklı tutumu zaruri hale getirmiştir. Artık ülke ekonomimiz, üretim ve ihracat odaklı bir vaziyet çerçevesinde, yüksek katma değer yaratmalı ve ithalata bağımlı olmayan bir üretim modeli ortaya koymalıdır. Son 6 ay zarfında Yeni Ekonomi Paketi ve Yapısal Dönüşüm Adımları, iş dünyası için çok önemli hamleler olmuştur”diye kaydetti.

YAŞAR: İŞ DÜNYASININ BEKLENTİLERİNE CEVAP VERİLMESİDİR

Meclis Başkanı Yaşar, “23 Mayıs’ta açıkladığı İleri, Verimli, Milli Endüstri” (İVME) Finansman Paketi de dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı, ihracat geliri potansiyeli ve ithalat bağımlılığı yüksek, sektörlerin desteklenmesi açısından ciddi bir girişim olmuştur. Ayrıca, KOBİ’lere yönelik devlet destekli ticari alacak sigortası, teminat bulunamayan sektörlerin sigortalanması için adım atılması, sigortacılık sektörünün daha etkin denetlenmesi için Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun kurulacak olması, yeni vergi sistemi ve 300 ürünün yerlileştirilmesi ile ilgili çalışmaları yakından takip ediyor ve önemsiyoruz. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olarak, temennimiz bu çalışmaların bir an evvel uygulamaya geçilmesi ve iş dünyasının beklentilerine cevap verilmesidir” açıklamalarını kaydetti.

YAŞAR: YOĞUNLAŞTIĞIMIZ VE ÖNEM VERDİĞİMİZ HUSUSLARDIR

Yaşar, “İlimizde ise, Sayın Valimizin öncülüğünde, Yerel Yönetimlerle işbirliği içerisinde ilimiz ekonomi ve sanayisi için çok önemli olan, 2.Organize Sanayi Bölgesi, Seracılık Organize Sanayi Bölgesi, Baskil Tarıma Dayalı OSB, Besi OSB ve jeotermal Su Kaynağının Sağlık Turizmi için değerlendirilmesi, Odamızın üzerinde çalıştığı kooperatifçilik modelinin hayata geçirilmesi ve E-Ticaret Portalımızın ilimiz ekonomisi için değer üretmesi, Mesleki Eğitimlerle ara eleman sorununa çözüm üretilmesi, Kadınların iş dünyası içerisinde daha fazla yer almasının önünü açacak olan projelerimizin başlatılması, Elazığ Fuar Alanı girişimlerinin başlatılması ve Sektörel Küçük Sanayi Sitelerinin kurulması bu dönem için üzerinde en fazla yoğunlaştığımız ve önem verdiğimiz hususlardır. İlimizin sadece bugününü değil yarınlarını da yakından ilgilendiren bu büyük projelerin bir an evvel hayata geçmesi hususunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi olarak mesai kavramından uzak bir şekilde çalışmaya ve mücadeleye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

YAŞAR: ÇOK ÖNEMLİ MESAFELER KAYDEDİLMİŞTİR

Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, “Sayın Belediye Başkanımız Fuar Alanı, Sera OSB, Jeotermal Su Kaynağının ihalesi ve Sektörel Küçük Sanayi Siteleri hususunda Odamızla yakın işbirliği ve koordinasyon içerisinde çok hızlı bir şekilde çalışmalarını başlatmış ve çok önemli mesafeler kaydedilmiştir. İnanıyoruz ki, Sayın Başkanımızla birlikte ilimiz iş dünyasının beklentilerinin karşılanması ve ilin sanayi altyapısının kurulması noktasında çok önemli başarılara bu dönemde imza atacağız. Belediye başkanımızın bu hızlı ve çözüm odaklı yaklaşımını iş dünyamız açısından önemli bir şans olarak görüyoruz”dedi.