Hayırseverler ve muhtaçlar arasında köprü konumunda bulunan Elazığ Umut Kervanı Derneği İdlip’te yaşanan olumsuzlukların bir nebze de olsa dinmesi için 15 bin insanın kışlık giyim ihtiyacını karşıladı.

Yapılan hayır çalışmaları neticesinde hayırseverler aracılığı ile alınan ve İdlib’e gönderilmek üzere kolilere konarak tıra yüklenen ayakkabı, mont, kazak, ceket, çorap, atkı pantolon gibi malzemeleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak için yola çıktı.

BAKŞİ: DÜNYANIN FARKLI YERLERİNDE DE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ

Elazığ Umut Kervanı Dernek Başkan Yardımcısı Nihat Bakşi, “Hayırseverlerimiz toplamış oldukları giyim, un ve ayakkabı vb. eşyaları Elâzığ Umut Kervanına ulaştırdılar. Şu anda bizler de Elâzığ Umut Kervanı olarak topladığımız yardımları Allah’ın izniyle TIR’a yükleyip İdlib’e göndereceğiz. Elâzığ Umut Kervanı olarak sadece Türkiye’de değil dünyanın farklı yerlerinde de çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

BAKŞİ: BİZLER ELAZIĞ’DAN ONLARIN YARDIMINA KOŞUYORUZ

Durmadan ve duraksamadan çalışma yaptıklarını dile getiren Bakşi, “İdlib mağdur, muhtaç ve fakir durumuna düşmüş ve bizler Elazığ’dan onların yardımına koşuyoruz. Bizler Elazığ Umut Kervanı olarak sadece Türkiye’de değil dünyanın farklı yerlerinde çalışmalarımız oluyor. Elazığ olarak büyük bir deprem yaşadık sonrasında ise koronavirus denen hastalıkla karşılaştık. Bizler Umut Kervanı olarak yerimizde durmadan Rabbimizin izni ve bize verdiği güç nispetinde çalıştık mücadelemizi verdik. Pandemi dolayısıyla dışarı çıkmayan vatandaşlarımıza yardım ulaştırdık. Şuan hayırseverlerimizin bizlere verdiği yardımları bizlerde Elazığ Umut Kervanı olarak bir emanetçi olarak İdlib’e göndermekteyiz. Rabbim bu hayırda bulunan hayırseverlerin hayrını katında kat kat arttırsın” ifadelerini kullandı.