Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Eğitim Vakfı tarafından depremden etkilenen 11 ildeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanlarında öğrenim gören ve bölüm birincisi olan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Programa Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Eğitim Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Çağlar Soylu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Metin Özgen ve öğrenciler katıldı.

Deprem ve pandemi döneminde meslek liseleri tarafından birçok ürün hazırlandığını ifade eden Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Tarık Tuncay Türkmen, Mesleki ve teknik eğitim, ülkenin geleceğini şekillendirecek olan gençleri yetiştiren en önemli eğitim modeli olduğunu söyledi. Türkmen, “Meslek liselerinin aslında bizim beklediğimiz sureti şuydu STK’lar tarafından okulların desteklenmesi, okullarımıza çok daha iyi öğrencilerin gelmesi, daha başarılı bir eğitimlerin sağlanmasını amaçlamaktaydık. Bu sayede son zamanlarda bayağı çalışmalar olmaya başladı Milli Eğitim Bakanlığımız ve çeşitli kuruluşlar tarafından protokol yapılarak meslek liselerinin güçlendirilmesi sağlanmış oldu bu da ülkemizin kalkınması için çok iyi bir fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Daha güzel günlere ulaşabilmek için gençlere her zamankinden daha çok ihtiyacın olduğunu ifade eden Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Eğitim Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Çağlar Soylu, öğrencilerin Eğitimlerini tamamlamasıyla mesleklerine dair altın bileziği kollarına takacaklarını belirtti. Soylu, “Okulda geçirdiğiniz her dakikanın kıymetini bilmeniz lazım. Hayatınızın en değerli zamanını yaşıyorsunuz. Bu zamanda neler yaparsanız bizler gibi 40’lı yaşlara geldiğiniz zaman daha fazla çaba sarf etmek zorunda kalabilirsiniz. Ne kadar çok öğreniminize size yol gösteren insanların fikirlerine, onların tecrübelerine vakit ayırırsanız ileride çok daha rahat edeceksiniz bundan emin olabilirsiniz. Bizim zamanımızdaki rekabet koşullarıyla sizinki bir değil çok daha zor bir dönemdesiniz rekabet çok daha yüksek. Özellikle öğretmenlerinizin, ailenizin, büyüklerinizin sözünü dinlemenizi öneririm size” dedi.

Bingöl Depremi Ardından Naci Görür’den Açıklama! Bingöl Depremi Ardından Naci Görür’den Açıklama!

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit ise nitelikli iş gücünün artırılması ve devam ettirilmesi için meslek liselerinin önemli olduğunu vurgulayarak, Meslek liselerinde yetişen öğrencilerin, ülkenin kalkınmasında önemli rol oynayacağını söyledi. Yiğit, “Meslek liselerinin çok farklı bir yeri var. Meslek liselerinde özellikle nitelikli iş gücünün üretilmesi buradaki devamlılığın sağlanması açısından oldukça kıymetli ve nitelikli olarak sağlanması açısından çok kıymetli. Bugün en çok konuştuğumuz gündem yapılan işlerin temizliği, sağlamlığı, üretim süreçlerindeki aktif katılım ve nitelikli bir şekilde hayata geçirilmesi. Burada özellikle görmüş olduğumuz örnekler bize gösteriyor ki sağlam eleman, ara eleman ve bu işleri koordine eden nitelikli iş gücü ve elemanlar sayesinde biz aslında hayata geçirmek istediğimiz projeleri daha güzel, daha sağlam daha konforlu ve daha nitelikli iş gücünü sağlam bir şekilde hayata geçirme planına sahip olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından bölüm birincisi olan öğrencilere ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi