Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu tarafından şehit ailelerine yönelik program düzenlendi.

Programa AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Demirbağ, Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilgioğlu, ilçe ve belde belediye başkanları, konfederasyonun temsilcileri, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı.

Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Elazığ Şube Başkanı Veysel Doğan, yalnız olmadıklarını belirterek, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Ölümsüz Kahramanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Büyük Burç, hem şehit abisi hem de şehit yeğeni olduğunu anımsatarak, şehit aileleri olarak tek bir yumruk olduklarını ifade etti.

Şehadet mertebesinin dinimizde de büyük bir yeri olduğunu belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, kayınpederinin de şehit olduğunu anımsattı.

DEMİRBAĞ: KIYMETLİ ŞEHİT AİLELERİMİZE BÖYLE EVLATLAR YETİŞTİRDİĞİ İÇİN SAYGILAR SUNUYORUM

Gecede konuşan Milletvekili Zülfü Demirbağ, şehitlerimizi rahmetle anarak; “Şehadet mertebesi dinimizde büyük önem arz ediyor. Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze kadar, terör örgütleriyle mücadelede şehit kardeşlerimiz eğer canlarını vermeseydi bugün bizler burada olmazdık, milletçe huzur içinde yaşayamazdık. Eğer bugün huzur içerisinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Kıymetli şehit ailelerimize de böyle evlatlar yetiştirdiği için tebrik ediyor, saygılar sunuyorum. 1994 seçimlerinde benim kayınpederim Iğdır’dan belediye başkan adayıydı. Kayınpederimi seçime girmemesi için tehdit ettiler ancak o seçimlere girdi. Seçimlerin ardından bir eve kahve içmeye davet ettiler. Kayınpederimi o evden kaçırıp şehit ettiler. Benim kayınpederim de şehit düştü. O bakımdan ben yaşayan biri olarak şehadetin ne olduğunu bilen biriyim. Dolayısıyla şehit ailelerimize şükran borçluyuz. Bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, şehitlik mertebesinin önemine değindi. 

BULUT: ŞEHİDİN ANLAMINI BU KADAR GÜZEL ANLATAMAZ

Milletvekili Bulut, “Mehmet Akif şöyle der; Vatan için ölmek ise kaderim ben bu kaderin ellerinden öperim. Hiçbir cümle şehidin anlamını bu kadar güzel anlatamaz. Bu vesile ile bu güzel aileleri bir arada tutma amaçlı kurulmuş olan bütün dernek ve federasyonlarımıza ben çok teşekkür ediyorum. Bu ailelerin hepsini de bende bu millerin vekili olarak büyük küçük demeden hepsinin ellerinden öpüyorum” dedi.

Merhum Babası Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın sözleri ile konuşmasına başlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan da, şehitliğin manasının imandan ve inançtan geldiğini kaydetti.

ERBAKAN: İMAN VE İNANÇ YOLU BÜYÜK BİR FAKTÖR OYNAMIŞTIR

Erbakan, “Allah gani gani rahmet etsin. Rahmetli Erbakan hocamızın her zaman söylediği meşhur bir sözü vardı. Diyordu ki; Biz millet olarak tarih boyunca bütün büyük zaferlerimizi topumuz, tankımız, tüfeğimiz, paramız, düşmandan daha üstün olduğu için kazanmadık. Biz tarh boyunca bütün zaferlerimizi imanla kazandık. Gerçekten çok güzel bir tespit. Burada iman ve inanç yolu büyük bir faktör oynamıştır” dedi.