Kutsal topraklarda hac vazifelerini yerine getiren ilk hacı kafilesi Elazığ’a döndü.

Elazığlı hacıları Elazığ Havalimanı’nda yakınları karşıladı.

Duygusal anların yaşandığı karşılama programında hacılar yakınlarına sarılarak ağladı.

Elazığlı hacılar, kutsal topraklar da görevlerini yerine getirdiklerini ifade ederek, “Çok güzel geçti. İbadetlerimizi yaptık. Yakınlarımıza, akrabalarımıza dua ettik. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için dualar ettik. Allah herkesi nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Yıllardır bekliyorduk ve sonunda kutsal topraklara kavuştuk. İnşallah gitmek isteyen herkesi Allah nasip eder” dediler.

“117 HACIMIZ GELDİ”

Balak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Feyzi Evliyaoğlu ise hac ibadetinin güzel geçtiğini ifade ederek, “Allah’ın misafiri olmak, peygamberin misafiri olmak kadar şerefli, güzel bir şey olabilir mi. Orada Elhamdülillah 1 ay kadar bir zaman diliminde hacılarımızla beraberdik. Oradaki ibadetleri en rahat şekilde nasıl yaparlar diye bizde elimizden gelen gayreti sarf ettik. Elhamdülillah bugünde sağ selamet vatanlarına, memleketlerine geldiler. Bundan dolayı mutluyuz. 117 tane hacımız vardı. Buraya geldiler. İlk kafilemiz. Tabi ki başka diğer şirketler var. Diyanet var. Onlarda devamında gelecekler” dedi.

“SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE TAMAMLADIK”

Mehmet Feyzi Evliyaoğlu, hac vazifesinin sorunsuz tamamlandığını belirterek “27 yıldır ben bu işi yapıyorum. 1990 yılında bu işe başladım. Elhamdülillah gidip geliyoruz. Hacıya hizmet etmek en büyük şeref. Dikkat ederseniz İslam’ın ilk dönemlerine bir bakın efendimiz S.A.V. İslam’a tebliğ ediyor. Ebu Cehil hacıya hizmet etmek için yarışıyor. Ben hacıya hizmet edeceğim. Müslüman olmadığı halde. Daha Mekke müşriklerin elindeyken diyor ki ben hizmet edeceğim. Suyu ben dağıtacağım. Allah’ın misafirlerine ben hizmet edeceğim diye mücadele ediyor. Hz. Abbas’la, Ebüsüfyan’la mücadele ediyor. Ben dağıtacağım diye. Bu büyük bir görev. Büyük bir kutsal görev Hacıyla beraber olmak. Onlara hizmet etmek. Allah’ın misafirlerinin duasını almak. Arafat’ı beraber çıkarmak. Oradan Müzderife, Mina’da vakfelerini yaptırmak büyük bir şeref. Elhamdülillah rabbim bize bunu nasip etmiş gidip geliyoruz. Yani bu bizim için büyük bir şereftir” dedi.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!