Elazığlı Hemşerimiz Dr. Tarık Özdemir, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin Disiplinler arası Çevre Sağlığı doktora programının ilk doktora mezunu olarak çevre sağlığı alanında doktor ünvanını aldı.

DR. TARIK ÖZDEMİR KİMDİR?

İlk, ortaöğretim ve lise öğrenimi Elazığ’da tamamlayan hemşerimiz Dr. Tarık Özdemir, Elazığ Atatürk Sağlık Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra bir süre Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesinde görev yaptı.

Daha sonra TSK da çeşitli görevlerde bulunarak başarılı çalışmalara imza attı.  2012 yılında kendi isteği ile TSK’dan ayrılan Dr. Tarık Özdemir,  Aydın ilinin Köşk İlçesi Belediye Başkanlığı’nda görev yaparak akabinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesine geçiş yaptı.

Üniversitede şef, daire başkan vekilliği ve Şube Müdürlüğü gibi yönetici kadrolarında görev yaptı. Halen Aydın ilinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde Şube Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

ÖZDEMİR: DAHA SAĞLIKLI OLABİLECEĞİZ

Küresel sıcaklıkların her geçen gün artarak iklim değişikliğine neden olduğunu bildiren Özdemir, “Şehirlerimizin hava kalitesinin temiz olması daha sağlıklı yaşamamıza katkı sağlayacaktır, ulaşımda özellikle toplu taşıma araçlarının kullanılarak ulaşımdan kaynaklı sera gazlarının azaltılabilir ve en önemlisi ise bisiklet kullanarak fiziksel aktiviteleri artabileceğiz ve daha sağlıklı olabileceğiz” dedi.

Bingöl Depremi Ardından Naci Görür’den Açıklama! Bingöl Depremi Ardından Naci Görür’den Açıklama!

Hemşerimiz Dr. Tarık Özdemir bundan sonraki süreçte çevre sağlığı alanında akademik çalışmalarına devam edeceğini, bir sonraki makale çalışmasını ise Elazığ’a armağan edecek bir makale yazacağını söyledi.


Editör: Haber Merkezi