Uzun yıllar boyunca Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten ve şimdi Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliğine atanan hemşerimiz Enis Yavuz Yıldırım, Avukat Selim Yıldırım’la birlikte medya gurubumuzu ziyaret etti.

“İLİMİZ AÇISINDAN DA SON DERECE ANLAMLI”

Genel Müdürlük görevini yürüttüğü süreç içerisinde adeta Elazığlıların gönlünde taht kuran ve yapmış olduğu çalışmalarla büyük takdir toplayan Enis Yavuz Yıldırım, “Özelik ile Elazığ’ın dışında olan Elazığlılar için Kanal Fırat ve Kanal E televizyonlarının burada ki stüdyolarını bugün ilk defa gördüm. Geldiğiniz nokta, teknik donanım, stüdyoların oluşumu hakikaten mutluluk verdi. Bu yerel kanalların ulusal boyutta yayın yapması ve ulusal kanal haline gelmesi hiç şüphesiz şehrimiz tanıtımı açısından da biline bilirliği açısından da son derece önemli. Sizin gösterdiğiniz bu başarı ve kurumsal ilerleme, büyüme ilimiz açısından da son derece anlamlı ve önemli. Ben gördüklerimden ziyadesi ile memnun olduğumu ifade etmek isterim” dedi.

“O GÖREVLERDE MAHCUP OLMADIK”

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmasıyla da ilgili soruları cevaplandıran Enis Yavuz Yıldırım, “Tabi devlette görevler her zaman için sürelidir. Nöbet değişimleri son derece doğaldır. Önemli olan size verilen süre içerisinde milletin emaneti olan görevleri hangi amaç içeresinde yerine getirdiğiniz milletinize neler hangi hizmetleri verebildiğiniz. Önemli olan mahcup olamamak. Bizler göreve başlar iken hep aynı dua ile başlıyoruz. Allah bizleri mahcup etmesin diyoruz. Zor süreçlerde o görevleri yapmış olduk. Allah’a şükrediyoruz ki bizler o görevlerde mahcup olmadık. Sevenlerimizi mahcup etmedik. Bu anlamda milletimize hizmet etme imkânı veren devlet büyüklerimize de şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Elbette ki bu görevler vesilesi ile bu geçici görevler süresinde milletimize hizmet ederken bir yandan da yetiştiğimiz içerisinden çıktığımız ve memleketimiz diye iftihar ile andığımız bu topraklara elimizden geldiğince hizmetlere vesile olma gayretleri içeresinde olduk. Bu bir lütuf değil bizim görevimiz. Bu topraklarda yetişen herkesin görevi. Has bel kader bu görevi yapmaya çalıştık. Ben hemşerilerimizin sevgisi benim için içsel bir güçtür. Ben de bu toprakların insanlarını hemşerilerimizi çok seviyorum. İftihar ediyorum bu topraklarda yetiştiğim için” ifadelerini kullandı.

“ÇOK GÜZEL GELİŞMELER DUYUYORUZ”

Bakanlık Yüksek Müşaviri Enis Yavuz Yıldırım, Elazığ ile ilgili her iyi gelişmeyi büyük bir mutluluk ile takip ettiğini söyledi. Yıldırım, Ben Elazığ ile ilgili her iyi gelişmeyi büyük bir mutluluk ile takip ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Çok güzel gelişmeler duyuyoruz. Çok güzel gelişmeler duyuyoruz. Emeği geçen herkese yerel yöneticilere sayın vekillerimize devlet yöneticilerine Elazığ’da taş taş üstüne koyan herkese çok teşekkür ediyoruz. Burada ki her güzel gelişme bize moral motivasyon veriyor. Dolayısıyla ileriki zamanlar da çok daha güzel hizmetlerin olacağını Elazığ’ın olması gereken yere doğru sürat ile gideceğine kalben inanıyorum. Yeni girdiğimiz bu gün 2. Gününü yaşamış olduğumuz 2018 yılının da ülkemize milletimize İslam âlemine ve özelde de memleketimize hayırlar getirmesini hayırlı olmasını diliyorum. Bütün hemşerilerimizi saygıyla selamlıyorum” dedi.