Kanal Fırat ekranlarından yayınlanan Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Kimim Ben” programına katılan CHP Elazığ Eski İl Başkanı Ethem Gülbay Elazığ’ın siyasi geçmişiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hayat hikayesiyle ilgili bilgiler veren ve Elazığ’dan ODTÜ’ye uzanan eğitim sürecini anlatan Ethem Gülbay geçmişte Elazığ’da yaşanılan olayları anlattı.

“İL BAŞKANI KAÇTI GİTTİ. YOKSA ÖLDÜRÜLECEKTİ”

İl Başkanlığı getirilmesi süreciyle de ilgili bilgiler veren Ethem Gülbay, “Elazığ’da 1978 – 1980 arasında tam bir iç savaş vardı. Her iki taraftan da günde 6 kişi öldürülüyordu. Failleri bulunamıyordu. Ama 12 Eylül olur olmaz herşey bıçak gibi kesildi. İl Başkanı kaçmış gitmişti, yoktu. Gitmeselerdi, öldürüleceklerdi. Otomatikman merkez ilçe başkanıyken il başkanı ben oldum. Sonra yerime il başkanı gönderdiler. Kendimizi kolluyorduk. Çok korkuyorduk. Kim vurduya gidiliyordu. Hiç suniye aleviye bakmıyorlardı. CHP’de olunca öldürüyorlardı. Hatta askeri lojmanları yapıyordum. 12 Eylül savcılarından biri sen de listedeydin iyi canını kurtardın dedi bana” ifadelerini kullandı.

“EŞİM BENİM PARTİME HİÇ OY VERMEDİ”

“Netfix’de alt yazılı film izleyerek zaman geçiriyorum” diyen Ethem Gülbay, “Eşim ve ailesi sağ düşüncelilerdi. Hiç benim partime oy vermediler. CHP İl Başkanıyken de eşim benim partime oy vermedi. Türkiye’de ekonomin raydan çıktığını görmeye başladıktan sonra bize oy vermeye başladılar” dedi.

CHP Elazığ Eski İl Başkanı Ethem Gülbay, Elazığ gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

VİDEO: