Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğinde öğretmenlere yönelik “Farklılaştırılmış Öğretim” konulu seminer düzenlendi.

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, şube müdürleri ve ilköğretim ve orta öğretim öğretmenleri katıldı.

KOR: BU GİBİ ÇALIŞMALARIN HER DAİM TARAF VE DESTEKÇİSİYİZ

İstanbul Aydın Üniversitesi Doğu ve Güneydoğu bölge Koordinatörü Şeref Kor, “Bu gibi çalışmaların bir elzem olduğunu düşünüyoruz. Bu gibi çalışmaların katmerleşerek; çoğalması gerekiyor. Eğitim-öğretimde bu farklılaştırmayı meydana da getirmek lazım. Dolayısıyla biz İstanbl Aydın Üniversitesi olarak bu gibi çalışmaların her daim taraf ve destekçisiyiz” ifadelerini kullandı.

TORTOP: ÖĞRETMENLERİMİZDE MÜFREDATTA ESNEMELER YAPABİLECEK

İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Said Tortop, “Biz istesek de istemesek de 5-10 sene içerisinde inşallah daha öncesinde artık çocuklarımızın bireysel farklılıklarına yönelik olarak müfredatlarımızı esnek bir halde yapacağız. Öğretmenlerimizde müfredatta esnemeler yapabilecek. Çocuklarımızın yetenek gelişimi eğitimde en önemli derdimiz olacak. Umarım bu gerçekleşir ve gerçekleşmesiyle ilgili önemli işaretleri ben görüyorum” şeklinde konuştu.

GÜRTÜRK: HAYATA HAZIRLAMAK DOLU DOLU YAŞAMAK GEREKTİĞİNİ HEPİMİZ BİLMEMİZ GEREKİYOR

Elâzığ İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, hayatın sürekli değişim ve yenilikçilik üzerine oluşması gerektiğini belirtti. Gürtürk, “Her çocuk özeldir anlayışımızla hareketle farklılaştırılmış öğretimin felsefesinde de her öğrenenin öğrenme gereksiniminin bütün öğrencilerin başarılı olmasını arttırmak ve başarıyı arttırmak için olması gerektiğini hepimizin bilmesi gerekiyor. Farklılaştırılmış öğretim öğrencilerin anlamlı öğrenmelerini ve öğrendiklerini sergileyebilmelerini, öğrenim sürecini içermektedir. Yani hepimizin de bildiği gibi hayatı yaşamak, hayata hazırlamak dolu dolu yaşamak gerektiğini hepimiz bilmemiz gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Hasan Said Tortop, “Farklılaştırılmış öğretim” seminerini sundu.