Fener Alayını Yıllar Sona Tekrar Gördük

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Elazığ’da Fener Alayı gerçekleştirildi. Uzun bir süredir Elazığ’da yapılamayan Fener Alayı yıllar sonra coşkulu bir şekilde ilk kez yapıldı. Ayrıca Gençlik Konseri de düzenlendi.

Fener Alayını Yıllar Sona Tekrar Gördük

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla sonuçlanan Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a ayak bastığının 100. Yıldönümünde Elazığ’da Fener Alayı coşkulu bir şekilde düzenlendi.

Yıllar önce Elazığ’da gerçekleştirilen ancak son yıllarda yapılmayan Fener Alayını uzun bir sürenin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Elazığlılarla tekrar buluşturdu.

Düzenlenen Fener Alayı’na Elazığ Vali Yardımcısı Musfa Gül, kurum müdürleri, STK Temsilcileri, genç, yaşlı, çocuk, kadın, erkek, binlerce Elazığlı katıldı.

Yürüyüş esnasında meşaleler yakılarak “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atıldı.

Fener Alayı saat 21.00’da Kültür Park’ta başladı ve Yeni Valilik Meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından Ay-yıldızlı koreografisi de yapıldı ve Valilik Meydanına gelindiğinde de gençlik şöleni başladı.

Askeri Bando tarafından Gençlik konseri gerçekleştirildi. Gençlik konserinin akabinde ise Elazığlı Sanatçılar Tekin Bulut ve Ömer Çapar vatandaşlarla buluştu.

Yıllar sonra yapılaşan Fener Alayı’na ve akabindeki konsere katılımın çok yoğun oldu.

DÖNER: ELAZIĞ’DAN HAYKIRIYORUZ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner, “19 Mayıs 2019’da bşalayan ve bugün sabah üstü çelenk koyarak 15’inden bugüne kadar birçok aktiviteler yaptığımız günün bu akşam inşallah finalini yapacağız. Tabi bu kutlu yürüyüş 1919 yılında başladı. O dönemde kutlu yürüyüş başlarken ümitsizlikle başlamıştı. Bir kocaman 25 Milyon kilometrekareye hakim olan bir imparatorluğun küllerinden modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için ilk adımlar ilk muştular atışmıştı. Biz, siz değerli gençlerimize güveniyoruz. İnşallah siz gençlerimiz bu ülkenin teminatı olarak, geleceği olarak bu ülkeyi en güzel noktalara taşımak üzere azim ve kararlılıkla çalışıyorsunuz. Çalışacağız, inşallah şunu göreceğiz; insanlık kurtuluş için bizi bekliyor. İnsanlık huzur için bizi bekliyor. İnsanlık daha sağlıklı, huzurlu bir gelecek için sizleri bekliyor. Günün başlangıcından şu ana kadar her türlü çalışmamızda bizim yanımızda olan özellikle silahlı kuvvetler mensuplarımıza, belediyemize, valiliğimize, il müdürlüğümüzdeki çalışan arkadaşlarımıza, medyamıza şükranlarımı sunuyorum. Özellikle Bu meşaleyi tutuşturarak bir nevi dünyaya meydan veren, dünyaya bir nevi yön vermeye çalışan bir nevi dünyaya mesaj veren kardeşlerimi de hasetten tebrik ediyorum. İnşallah Elazığ’dan haykırıyoruz. Şunu söylüyoruz; gönlümüzde iman, vicdanımızda adalet ve gelecekte dünyaya huzur getirmek için hep birlikte daha fazla çalışacağız ve daha güzel yarınlara gideceğiz. En son tarihin herhangi bir kesitinden bugüne kadar İlahi Kelimatullah için, vatan için, milleti için, toprağı için, bağımsızlığı için şehit olan bütün şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Tedavi gören bütün gazilerimize de yüce Allah’tan şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL

VİDEO:

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2019, 23:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Emre
Emre - 5 yıl Önce

Suphi Bey söylemeyi unutmuş(!) Bahsettiği "kutlu" yürüyüşü Gazi Mustafa Kemal Atatürk başlattı. Kutladığı günün adı da "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"dır. Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Atatürk'ü anmayacaksanız, o görevi daha fazla sürdürmenize gerek de yok.

sedat
sedat - 5 yıl Önce

Elazığdan boş yere haykırmayın suphi döner bey. Atatürk`ün adını anmadan 19 Mayıs konuşması yapıyorsunuz. bence siz haykırmayın susun.

SIRADAKİ HABER

banner137