Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak parti Genel Merkezi’nde genişletilmiş il başkanları toplantısına katıldı.

Elazığ’dan Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Gençlik kolları Başkanı Uğurcan Güleç’in de katılığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı gündeme ve yapılacak yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Partilerinin zorlu dönemi aşmanın mücadelesini verirken,mahalli seçimlere hazırlandıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden başarı ile çıkarak orta ve uzun vadeli projelere daha sıkı sarılma imkanı elde edeceklerini söyledi.

“MİLLETİMİZDEN 5 YILLIK BİR YETKİ ALDIK”

Teşkilatlara seslenen Cumhurbaşkanı, tüm güç ve zamanlarını seferber etmeye başlanması gerektiğini vurgulayarak “ Cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimlerinde milletimizden 5 yıllık bir yetki aldık. Mahalli seçimlerden de başarı ile çıkarak 5 yıllık bir dönemde önümüzde orta ve uzun vadeli projeler ile daha sıkı sarılmayı hedefleyeceğiz. Teşkilatlarımızın şimdiden tüm güçlerini ve zamanlarını mahalli seçimlerine seferber etmeye başlamaları gerekiyor” diye kaydetti.

“ADAY BELİRLEME ÇALIŞMALARIMIZI ÖNE ÇEKECEĞİZ”

2019 Mart yerel seçimlerine karşılığı olan güçlü isimlerle çıkacaklarını ifade eden Erdoğan, adaylarda belirledikleri özellikleri açıklayarak “ Karşılığı olan ciddi isimler ile bu seçimlere gireceğiz. Sırtını partiye dayayarak değil. Önce benim karşılığım nedir? Ardından da tabi ki Partinin adı. Dürüst olacak, ehliyet ve riya kat sahibi olacak. Tevazu sahibi olacak ve toplumun içinde sevilen takdir edilen isimler olacak. Bu isimler ile birlikte inşallah biz Mart 2019 yerel seçimlerine gireceğiz. Aday belirleme çalışmalarımızı inşallah biraz erken de olsa öne çekip çalışmaları ona göre yürüteceğiz. Gerek teşkilatlarda gerek diğer görevlerde bulunan hiçbir arkadaşımızın genel merkezimiz ile istişare etmeden harekete geçmemesi gerekiyor. Unutulmamalıdır ki her görev bizim için kuvvetlidir. Bu bayrak yarışında görev değişikliği ortaya çıkan arkadaşlarımızın ise yeni belediye başkanı gelene kadar en küçük bir eksikliğe aksaklığa mahal vermeden vazifesini yürütmesi gerekmektedir. Seçimlere doğru giden süreçte eksiklik, aksaklık gördüğümüz yerlerde ihtiyaç duyulması halinde teşkilatlarımızı revize edebilir güçlendire biliriz” ifadelerine yer verdi.

MAHALLİ SEÇİMLERDE İTTİFAK KONUSUNA DEĞİNDİ

Yerel seçimlerde cumhur ittifakı durumunu değerlendireceklerini de dile getiren Cumhurbaşkanı, ittifak olursa iki partinin de gücünün artacağına inandığını söyleyerek “ 2014’e göre oyumuzu ve belediye sayımızı artırarak çıkmaktır. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığında ve Mecliste Milliyetçi Hareket Partisi ile İttifak yapmıştık. Mali İdareler Seçiminde böyle bir imkan olur mu bakacağız. Böyle bir imkanı karşılıklı olarak hakikaten ortaya koyabilirsek biz birlikte bunu da değerlendire biliriz. Cumhur İttifakı  dayanışmamız neyse yerel seçimlerde de bu İttifakı gerçekleştirme imkanımız olabilir. Şayet bu mümkün olursa her iki partinin de mahalli idarelerde ki gücünü artıracağına inanıyorum. Şayet bu mümkün olmasa da kendi hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Diğer Partilerin de gizli veya açık benzer ittifak arayışları içinde olduğunu biliyoruz. Biz milletimize karşı hep hasbi olduk. Açık olduk samimi olduk. Şimdi de aynısını yapacak her şeyi milletimiz gözü önünde konuşacak tartışacağız” dedi.