15 Eylül 2022 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de sahnelenecek olan Harput Senfonisi Ekim ayında da Ankara'da yabancı misyon şefleri için sahne alacak.

Dışişleri Bakanlığı Yurt Dışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürlüğü tarafından Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’na sunulan projenin Bakan Mevlüt Çavuşoğlu tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı.

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, projenin detaylarını görüşmek üzere Helsinki Büyükelçisi Deniz Çakar ve Genel Müdür Yardımcısı Umut Acar ile bir araya geldi.

ÇAKAR: ELAZIĞ’A DESTEK OLMAKTAN ONUR DUYARIZ

Vakıf heyetini kabul eden Büyükelçi Deniz Çakar, Elazığ-Harput musikisine aşina olduğunu hatta üniversite yıllarında Çayda Çıra ekibinde yer aldığını belirterek, tarihi derinliği olan ve kültürel açıdan önemli bir şehir olan Elazığ’a destek olmaktan onur duyduklarını ve Bakan Çavuşoğlu'nun da programı müsait olması takdirde gerek Azerbaycan’a gerekse de Ankara’daki konsere katılacağını hatta bazı önerileri olduğunu söyledi.

ÇAĞLAR: VAKIF OLARAK HEDEFİMİZ, HARPUT SENFONİSİ'NİN AVRUPA'DA ÖZELLİKLE DE ALMANYA' DA İCRA EDİLMESİNİ SAĞLAMAK

Vakıf Başkanı Mehmet Çağlar ise toplantıda Elâzığ’ın her alandaki gelişiminin kendilerini çok mutlu ettiğini ve söz konu projelerinin Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanması Bakanlığın himaye ve öncülüğünde olmasının projeye resmi bir hüviyet kazandırdığını ifade ederek; “Gerek Azerbaycan'daki konser ve gerekse de Ankara da yabancı misyon şeflerine düzenlenecek konserin duyurulmasının ve davetlerinin Dışişleri Bakanlığı ve Büyükelçilik aracılığıyla yapılması çok önemli. Başta Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'na ve Yurt Dışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Vakıf olarak hedefimiz, Harput Senfonisi'nin Avrupa'da özellikle de Almanya' da icra edilmesini sağlamak” dedi.