İzzetpaşa Cami Koruma ve Güzelleştirme Derneği genel kurul toplantısı gerçekleştirildi


Bir Otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen İl Müftüsü İrfan Üstündağ, Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı ve Dernek üyeleri katıldı. 

COŞKUN: “CAMİMİZİN İBADETE ENGEL HİÇBİR DURUMU OLMADIĞI KANISINA VARILDI”

İzzetpasa Camii İmam Hatibi ve İzzetpaşa Camii Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mahmut Şakir Coşkun, dernek olarak yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler vererek, “Geçen zaman içerisinde İzzetpaşa Cami Koruma ve Güzelleştirme Derneği camii ile alakalı olarak bir çok faaliyette bulunmuştur. 24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 depreminden sonra camimizin bir hasar durumu ortaya çıkmış camimiz bir süre kapalı kalmış daha sonra yapılan tetkikler incelemeler alınan karotlar Fırat Üniversitemizin, İstanbul teknik Üniversitemizin ve birçok bu işle iştigal eden insanlarımızın hazırladığı raporlar ile camimizin ibadete engel hiçbir durumu olmadığı kanısına varılmış ve daha sonra camimiz ibadete açılmıştır. Bugünde Elazığ halkının büyük katılımı ile 5 vakit namazımızı mukabelelerimizi ibadetlerimizi mübarek gün ve gecelerimizi İzzetpaşa Camiinde yapıyoruz ve burada gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Terasa Takılan Otomobil Onlarca Metre Yükseklikten Düşmekten Kurtuldu Terasa Takılan Otomobil Onlarca Metre Yükseklikten Düşmekten Kurtuldu

ÇAKMAKÇI: SAYIN VALİMİZ CAMİMİZİ İBADETE AÇTI

Kuyucumlar Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, 2020 yılı depremi sonrası İzzetpaşa Camisi ile ilgili süreci değerlendirerek, “24 Ocak 2020 depremi sonrası maalesef İzzetpaşa Camisine orta hasar raporu verildi. Bizler deprem sonrası pandemi, pandemi sonrası caminin kapanışı ve sonrasındaki süreçte de bizim mücadelemiz başladı. Camii ibadete kapalıydı. İlk çalışmamız Mahmut hocamın bilgisi dahilinde ilk etapta sayın müftümüz ve sayın valimizle görüşme yaparak Fırat Üniversite’mizden Ömer hocamızla beraber bu camide bir hasar olmadığının incelemelerini yaptırdıktan sonra sayın valimize ilettik. Sayın valimizde caminin tekrar incelenmesi sonrasındaki süreçte camimizi ibadete açtı.” diye kaydetti.

İl Müftüsü İrfan Üstündağ, cami dernekleri ve vakıflarının en büyük destekçileri olduğunu söyledi.


Editör: Haber Merkezi