Ak Parti Tunceli Gençlik kolları beşinci olağan kongresi yapıldı. Kongreye Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Elazığ Gençlik kolları Başkanı Hasan Murat Öz, Tunceli Ak parti İl Teşkilatı, merkez ilçe, ilçe ve belde teşkilatlarının katılımıyla yapıldı.

Divan heyetinin seçilmesi ve cumhurbaşkanı aynı zamanda Ak parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okundu.

“MİLLET AK PARTİYİ BAĞRINA BASTI”

Ak parti Tunceli Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Uçar, partilerinin kurulduğu günden beri milletin teveccühü ile yola devam ettiğini belirterek, “Millete hizmet için çıktığım yolda millet ile birlikte yürüdü. Sırtını millete yasladı. Bu sebeple millet Ak Partiyi bağrına bastı. Bizler bu aziz milletin evlatlarıyız. Bu partiyi bu millet kurdu, millet büyüttü, millet geleceğe taşıyor. Bizler partimizi, milletimizi, ülkemizi 2012’e, 2053’e, 2071’e taşıyacak kadrolarız. Buna inanıyoruz ve güveniyoruz. Biz gençler olarak hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de etkin olmayı, aktif olmayı istiyor ve önemsiyoruz. Nitekim seçilme yaşının 18’e indirilmesi de partimizin biz gençlere verdiği değerin açık bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

“ESAS OLAN TEŞKİLATÇILIKTIR”

Yusuf Uçar, Teşkilatçılığın önemine değinerek, “Biz gençler olarak elbette sosyal medyayı her zaman aktif olarak kullanmaya devam edeceğiz. Ancak esas olan teşkilatçılıktır. Teşkilatçılık sürekli hareket halinde olmayı, mobil olmayı gerektirir. Teşkilatçılığın ilk kuralı budur. Hangi birimde görev yaparsak yapalım okulda, hallede, ilçede ya da ilde ilk yapmamız gereken şey kapı kapı dolaşmak, teşkilat arkadaşlarımızı, bize yakın olan insanları ziyaret etmek. En azından bir hal hatır sormaktır” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ MİLLET HAREKETİDİR”

Ak parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ak Parti’nin millet hareketi olduğunu ifade ederek, “Bu coğrafyaının kaderi olan çok dilli, çok dinli, çok kültürlü birlikte yaşama tecrübesini binlerce yıldan beri bütün dünyaya gösterenler ve sergileyenler. Ak Partiyi anlatırken biz diyoruz ki Ak Parti partilerden bir parti değildir. Ak Parti millet hareketidir. Neden? Çünkü Ak Parti tamda bu ifade ettiğim 1000 yıllık geleneğin bugün ki temsilcisidir. Ak Partinin kumaşını bu coğrafyada yaşayan kadim milletler dokumuştur. Ak Partinin hamurunu bu coğrafyada yaşayan değerler, inançlar, kadim kültürler ve medeniyetler yoğurmuştur. O yüzden Ak Parti çok kıymetlidir. O yüzden Ak Parti çok değerlidir, o yüzden Ak Parti’nin Lideri, Ak Parti’nin taşıyıcısı, Ak Parti’nin bütün değerlerini üzerinde tecessüm ettiren ve bunun hakkını veren, bunu layıkıyla dimdik Elif gibi taşıyan Recep Tayyip Erdoğan o yüzden.” şeklinde konuştu.

“O ALÇAKLARI YERİN DİBİNE GÖMDÜLER”

Ak parti Genel Merkez teşkilat başkanı Enes Günay, Ak gençliği atılan tohuma benzeterek, “Cumhurbaşkanımızın, liderimizin attığı tohumlar çatladı. Onlar büyüdü, o tohumlar gövdesinin üzerinde durdu. O tohumlar 15 Temmuz gecesinde o hainlere o alçaklara gerekli dersi verdiler. Kendi göğüslerini siper ettiler o tanklara karşı. F-16’lardan korkmadılar. O alçakları yerin dibine gömdüler” diye konuştu.