Birevim Elazığspor ve Elazığ belediyespor’un maçlarını nerede oynayacak sorusu, yapılan geniş katılımlı toplantıyla cevaplandırılmış oldu.

Haberini ilk kez Kanal Fırat ekranlarından ve elazığsonhaber.com haber sitemizden kamuoyuna duyurduğumuz gibi, profesyonel takımlarımız Birevim Elazığspor ve Elazığ belediyespor, iç saha maçlarını Doğukent’teki butik stadyum tamamlanana kadar Gençlik merkezi sahasında oynayacaklar.

Konuyla ilgili Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür’ün ev sahipliğinde Amatör Evi’nde düzenlenen toplantıya; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Elazığspor Kulübü’nü temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kaya ve Sportif Direktör Mustafa Aksu, Elazığ Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Toprak, Futbol İl Temsilcisi Turgut Kılınç ve Bölgesel amatör ligdeki temsilcilerimiz Fırat Üniversitesi’nden Futbol Şube Sorumlusu Ercan Sönmez ile  Sürsürüspor Kulüp Başkanı Yavuz Doğan katıldılar.

Saat 15.30’da başlayan ve yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda değerlendirmelerde bulunan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, Elazığspor ve Elazığ Belediyespor Kulüplerinin, Doğukent’teki tesisisin tamamlanacağı süreye kadar iç saha maçlarını Gençlik Merkezi Sahası’nda oynamaları için gerekli tüm desteğin verileceğini belirtti.

Gür, 1 Eylül’e kadar FIFA’dan onay sertifikasının alınıp, il spor güvenlik kurulunun olur kararı ile birlikte TFF’ye evrakları teslim etmeleri gerektiğini vurguladı.

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, Sporium 23 tesislerinin üst tarafında yapımı devam eden sahanın ise 15 Ekim tarihine kadar bitirileceğini ifade etti.