Elazığ’daki vaka sayısı ve koronavirüsteki son durum merak edilirken komşu şehir Malatya’da koronavirüsle ilgili periyodik açıklamalar devam ediyor.

Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, belirli aralıklarla kamuoyunu vaka sayısı ve şehirdeki süreçle ilgili bilgilendiriyor. Sağlık İl Müdürü Bentli, Malatyalıları bilgilendiren bir açıklama daha yaptı.

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Bentli, pozitif tanı konulan kişiler ile bunların temas ettiği ve evde takibi yapılan vatandaşların 14 günlük karantina süresi içinde dışarı çıkmaları halinde Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince adli ve idari işlem yapılacağını da kaydetti.

“PANDEMİ POLİKLİNİKLERİNE YOĞUN BAŞVURU VAR”

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Recep Bentli, ilkbahar aylarında vaka sayısındaki düşüş nedeniyle pandemi servisi kapatılan Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi bünyesinde Çarşamba gününden itibaren pandemi polikliniğinin yeniden hizmet vermeye başlayacağını duyurdu. Bentli, “Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi Pandemi polikliniklerinde yaşanan başvuru yoğunluğu nedeniyle, bu hastanelere ilave olarak Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi bünyesinde de Pandemi Polikliniği Çarşamba gününden (05.08.2020) itibaren hizmet vermeye başlayacaktır. Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi normal poliklinikleri ile beraber pandemi polikliniği ile de vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Pozitif tanı alan hastalarımızın hastaneye yatışları ve hastanelerimizin yatak doluluk oranları konularında bir sorun yaşanmamaktadır” dedi.

“TEMASLI KİŞİLERİN SEMPTOMLARI YOKSA HASTANEYE BAŞVURMASINLAR”

Malatya Sağlık İl Müdürü Bentli, “Sonucu pozitif çıkan vatandaşlarımızla temas etmiş olan kişilerin, semptomları yoksa pandemi polikliniklerine başvurmalarına gerek yoktur. Pozitif hasta ile yakın temasta bulunan kişiler 14 gün boyunca karantina altında kalacak ve bir semptom gelişmesi halinde hastanelerimize başvuracaklardır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: malatyahaber.com