Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulmaması nedeniyle komşu şehir Malatya’da koronavirüs vaka sayılarındaki artış devam ediyor.

Elazığ’daki vaka sayısının kaç olduğu kamuoyunda merak edilirken Malatya’da vaka sayısı belirli aralıklarla açıklanıyor.

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, son vaka sayılarını açıkladı.

“AKTİF VAKA SAYISI 500’E YAKLAŞTI”

Günlük ortalama 40-50 civarında pozitif vaka tespit edildiğini belirten Bentli, aktif vaka sayısının da 500’e yaklaştığını söyledi. İyileşen hasta sayılarıyla birlikte bugüne kadar Malatya’da toplam 1.400 kişinin koronavirüse yakalandığını belirten Prof. Dr. Bentli “85 tane yatan hastamız var. Bunlardan 8’i yoğun bakımda ve bu 8 hastanın da 2’si entübe. Vatandaşlarımızın bu salgına karşı tedbirleri elden bırakmaması gerekiyor. Sosyal mesafe kuralına mutlaka uyulması gerekiyor” dedi.

Öte yandan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur da yatan 85 hastadan 26’sının Tıp Merkezi’nde olduğunu bildirdi. İki servisle koronavirüs hastalarını tedavi ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Ali Beytur, vaka sayılarının daha da artması durumunda servis sayısını 3’e çıkaracaklarını kaydetti.

Kaynak: Yeni Malatya Gazetesi – malatyahaber.com