Elazığ Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantılarının son oturumunda, Doğukent Mahallesi’nde konut yapılması kararı alınan ve daha sonra mahallenin tepkisi nedeniyle karardan vazgeçilen alanın yeniden park alanına çevrilmesi, o arsının 450 metre aşağısında bulunan başka bir park alanının konut alanına çevrilmesi görüşülerek, karara bağlanmıştı.

“DOĞUKENT HALKINDA BİRTAKIM SIKINTILAR RAHATSIZLIKLAR OLUŞTURMUŞTU”

Alınan bu kararla ilgili açıklama yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, daha önce park alanı iken konut alanı olarak değiştirilmesine vatandaşların gösterdiği tepkiyi, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a ilettiklerini, kendisinin de konuyla ilgilendiğini ifade ederek “Malumunuz 7-8 ay önce Elazığ’da Doğukent Mahallesinde vatandaşlarımızın yoğunluklu olarak kullandığı günlük hayatında önemli bir yer işgal eden bir yeşil alanın satılması Doğukent halkında bir takım sıkıntılar rahatsızlıklar oluşturmuştu. Sayın Belediye Başkanımıza biz o zaman konuyu iletmiştik. Sağ olsun Sayın Belediye Başkanımız mahalle sakinleriyle bir araya geldi. O gün birlikte olduk. Vatandaşlarımız o alanın yeşil alan olarak kalması yönünde talebini Elazığ belediye başkanımıza iletmişti” ifadelerini kullandı.

“DOĞUKENT’İMİZİN HAKİKATEN CİDDİ BİR SIKINTISI GİDERİLMİŞ OLDU”

Mecliste alınan kararı değerlendiren Bulut, konut alanı olarak belirlenen alanın satışından vazgeçip, yeniden park alanı olarak kalmasını onaylayan meclis üyelerine ve Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ederek “Bunun neticesinde dün yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nda o alanın yeniden yeşil alan işlenmesi suretiyle artık o alanın satışından vazgeçilmişti. Ben bundan dolayı hem Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’a hem belediye meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum.  Böylelikle Doğukent’imizin hakikaten ciddi bir sıkıntısı giderilmiş oldu. Vatandaşlarımız o alanda yıllardan beri birtakım etkinlikler ve aktiviteler yapıyordu. Vatandaşımızın günlük hayatta kullandığı bir alandı. Bu alanın korunmuş olması vatandaşımızın bu hakkının hukukunun gözetilmiş olması bizi fevkalade mutlu etmiştir. Bundan dolayı bir kez daha Elazığ Belediye Meclisi’ne çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.