Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve Elazığ Baro Başkanı Mustafa Yentur ile birlikte medya grubumuzu ziyaret etti.

FEYZİOĞLU: YEREL MEDYA PAHA BİÇİLMEZ GÖREV YAPIYOR

Medya Grubumuzu gezen Başkan Prof. Dr. Feyzioğlu, yerel medyanın önemli görevler yaptığını ifade ederek, “Yerel medyanın ben Türkiye’nin demokrasisi açısından basın özgürlüğü açısından halkın haber alması açısından paha biçilmez görev yaptığını düşünüyorum. Yani kendisine ulusal diyen medya yönlendirici olabiliyor zaman zaman. Ya da sadece İstanbul’un sorununa odaklanabiliyor. Türkiye’de olan biten onlar için çokta önemli olmayabiliyor. Hani derler ya İstanbul’a kar yağmadan memlekete kış gelmez. Ama sizin burada yollar tıkanır evinden çıkamazsın. Gerçi Elazığ’da artık Keban’dan sonra eskisi gibi pek kar yağmıyor ama yerel medya bu hizmeti görüyor. Sizde bu hizmeti en iyi gören kanalların başında geliyorsunuz. Ben büyük zorluklarla yürüttüğünüz hizmetiniz için teşekkür ediyorum”dedi.

FEYZİOĞLU: YEREL KANALLARIMIZI YAŞATMAYA ZORUNLUYUZ

Yerel Kanalların yaşatılmasını vurgulayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Yerel medyanın, yerel kanalların TÜRKSAT’a ödediği çok büyük bir ücret var. Aylık herhalde 20 bin dolar civarında bir ücret var. Bu konuda da acaba yetkililer bir destek olabilirler mi diye düşünmek lazım. Çünkü yerel kanallarımızı yaşatmaya zorunluyuz. Gerçek demokrasinin yerelden yukarıya doğru giden demokrasisini paha biçilmez kanallarıdır yerel medya. Bence bir düşünülmesi lazım. Yetkililere de buradan bir ricada bulunmuş olalım” ifadelerini kullandı.