Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de Çarşamba gününden itibaren kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur beklendiği uyarısında bulunmuştu.

PERŞEMBE GÜNÜ SABAH SAATLERİNE KADAR DEVAM EDECEK

Bölge Tahmin ve Uyarı merkezinden yapılan yazılı açıklamada;" Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yağmur ve sağanak,1500 metre ve üzerinde karla karışık yağmur yer yer kar şeklinde beklenen yağışların, Çarşamba günü öğle saatlerinden Perşembe günü sabah saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

YAĞIŞLARIN KUVVETLİ OLACAĞI BEKLENİYOR

Ayrıca açıklamada; Elazığ'da yağışların özellikle Maden, Alacakaya, Arıcak, Kovancılar, Palu ve Karakoçan ilçelerinde metre kareye 21-50 kilogram olacağı tahmin edilirken, Tunceli’nin Pülümür, Nazımiye, Mazgirt ilçelerinde de yağışların kuvvetli olacağı bekleniyor" denildi.

Bölge Tahmin ve Uyarı merkezi tahminlerinde yanılmadı, Elâzığ gün boyu kuvvetli yağmura teslim olurken, Elazığ'ın Baskil ilçesinde mevsimin ilk karı da Hasan Dağı'na yağdı.

İlçenin en yüksek dağı olan Hasan Dağı, yağan kar ile beyaza büründü.

TUNCELİ’DE EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Komşu şehir Tunceli’de kara teslim oldu ve Pülümür ilçesinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.

Tunceli’deki kar yağışı Pülümür ilçesinin yanı sıra Ovacık, Nazımiye ve Hozat ilçelerinde de etkili oldu.

Ayrıca Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar ve sıcaklıklardaki ani düşüşler için de vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları noktasında uyardı.

Peki önümüzdeki süreçte Elazığ’da nasıl bir hava hakim olacak.

EN YÜKSEK SICAKLIĞIN İSE 8 DERECE OLMASI TAHMİN EDİLİYOR

15 Kasım Perşembe günü en düşük sıcaklığın 0 derece, en yüksek sıcaklığın ise 8 derece olması tahmin ediliyor.

16 Kasım Cuma günü yağmurlu bir havanın hakim olacağı Elazığ’da en yüksek sıcaklık 9 derece en düşük sıcaklık ise 0 derece olacak.

En yüksek sıcaklığın 8 derece en düşük sıcaklığın ise 0 derece olacağı 17 Kasım Cumartesi günü güneş azda olsa yüzünü gösterecek ve az bulutlu bir havanın hakim olacağı tahmin ediliyor.

Haftanın son günü 18 Kasım Pazar Günü yine Elâzığ’da az bulutlu bir hava hakim olacak.

Hafta boyunca etkisini sürdüren yağışlar yeni haftanın ilk gününde de etkili olacak ve 19 Kasım Pazartesi ilk iş günü en yüksek sıcaklığın 9 derece en düşük sıcaklığın ise 0 derece olması tahmin ediliyor.