31 Mart tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, Sanayi Mahallesi sakinlerine seslendi.

ÇOBAN: HERHANGİ BİR ŞEKİLDE BİR ŞEY KURMANIZA GEREK YOK

Prof. Dr. Bilal Çoban, “Elazığ’ıun siyaset tarihine bakıldığında iktidardan yana olmuş ama tekrar daha dikkatli bakıldığında bekleneni alamamış ve her seferinde elim kırılaydı diyen, bu niye böyle oldu diyen bir mahallemizdir. Maalesef ki burada yaşayan insanlarımız bu verdiği desteğin karşılığını alamamanın hayal kırıklığını her zaman yaşamıştır. Ama her zaman bir adım daha atmış bu kez belki demiş, hep vermiş vermiş vermiş hep destek vermiş ama bunun karşılığını alamadıkça hayal kırıklığı, bunun karşılığını göremedikçe gelecekle ilgili ümitlerini yitirmiştir. Bizde buradan Sanayi Mahallesine sesleniyoruz; korkmayın bir varız. Hiç çekinmenize gerek yok, kafanızdan herhangi bir şekilde bir şey kurmanıza gerek yok” ifadelerini kullandı.

ÇOBAN: ACI HATIRALARLA DOLU BİRÇOK SORUNU NETİCESİDİR

Bir kıraathanede düzenlenen toplantıda mahalle halkına seslenen MHP Adayı Çoban, “’Hocam değişecek misin? hocam burada olduğun gibi bundan sonra da seçildikten sonra da aramızda olacak mısın? Hocam telefonlarımıza bakacak mısın? Hocam sana ulaşabilecek miyiz?’ gibi söylemler biliyorum ki geçmiş dönemden size hakikatten maruz kaldığınız ve acı hatıralarla dolu birçok sorunu neticesidir. Ama bunun muhatabı biz değiliz, bunun muhatabı hiçbir zaman biz olmayacağız. 9 senedir ‘demişler ya postacıya boş zamanlarında ne yapıyorsun demişler; şehri turluyorum demiş ya’ postacı ne yapacak? Alışkanlığını devam ettirecek. Biz nasıl ki bu sokaklardaydık, bu şehirde doğduk 9 yıldır nasıl ki aranızdayız bundan sonraki yıllarda aranızdan ayrılmamız mümkün değildir, söz konusu değildir. Çok dikkatli seyrettik bu süreci. Hepinizi çok dikkatli bir şekilde dinledik. Kiminizi bir çay ocağında dinledik kiminizi güneşin altında siteminizi kiminiz karşısında bir profesör görünce bir devlet gibi bize haykırışını dinledik, bazınızla bir tarlada, bazınızla bir ahırın köşesinde görüştük” şeklinde konuştu.

ÇOBAN: BU LİDER BİZ OLACAĞIZ

Bilal Çoban, “Her alanda varlığımızı hissettireceğiz çünkü bu şehrin bir bahçıvan belediye başkanına değil, bir lider belediye başkanına ihtiyacı var, bu lider biz olacağız. Anlı markasına talip olduk, şeker fabrikasının içerisinde Torku modeli, Konya modeli bir modelle Allah nasip ederse üretime geçiyoruz. Yastık altında ne kadar paralarınız varsa gelin kardeşim” dedi.

ÇOBAN: ŞANLI BİR ZAFER İSTEDİM

Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Çoban, “Her duamda, her konuşmamızda bazen sosyal medyadan bazen yazdığımız yazılarda hep dedim ki Allah’ım şanlı bir zafer ile bana yardım et. Hep bunu çok istedim. Zaferi değil, şanlı bir zafer istedim. Bunun içinde gece gündüz çalıştım. Senin gibi bu duygu düşüncelere sahip ama bu kadar net ifade edemeyen ama gözlerinden anladığımız, hallerinden bildiğimiz bazen söz ile söyleyen, bazen saz ile söyleyen yüzlerce, binlerce, on binlerce insanlar oturup kalktık. Bazen eve gittik eşimle beraber sabahlara kadar kıvrandık yatamadık. Ne oldular dedik, ne olacaklar? O kadar zor dipten bir dalga geliyor ki bunu yanlış anlamayacağınızı umarak bu mahalleyi de içine katarak söylüyorum 12 tane mahallede 2014 seçimlerinde ben adaydım, her mahalleye girişimde dediğiniz ki ‘hocam aklımız senden yana ama bizim gönlümüz Erdoğan’dan yana’. Her bu sitemimle karşılaştıkça her böyle kötü bir an, kötü bir olayla karşı karşıya geldikçe dedim ki bu şehrin son adamı benim” diye ifade etti.

Prof. Dr. Bilal Çoban Sanayi Mahallesi ziyaretinin ardından eşi ile birlikte pazartesi pazarında hem esnaf hem de vatandaşla bir araya geldi.

Pazar ziyaretinde kadın kolları da Pazar çantası dağıttı.

ÇOBAN: PAZAR ESNAFININ YANINDA OLCAĞIZ

Pazarı gezen Başkan Adayı Çoban, “Belediye başkanlığı dönemimizde Allah nasip ederse pazar yerleriyle ilgili çeşitli projelerimiz olacak. Onu kısmen paylaştık ama bir kısmını da 1 hafta 10 gün sonra açıklayacağız. Bunlardan bir tanesi pasolar olacak. Bu pasolar kapalı Pazar yeri ama üst katı spor alanı olarak kullanılacak. Özellikle çok katlı Pazar yerlerinden yanayız çünkü mahalle aralarında oldukça sıkıntı var, alan sıkıntısı var ama bu parzarlar da tabi vatandaşı oldukça rahatlatan bir çok esnafımızın da ekmeğini yediği ve ayakta kalmaya çalıştığı bir sektör. Hem pazarı koruyup hem de pazarcıları korumak durumdayız. Belediye olarak elimizden ne geliyorsa bu konuda yanlarında olacağız. Hem mekansal anlamda yanlarında olacağız, hem fiyat anlamında yanlarında olacağız. Hem de belediyenin görevlerinden bir tanesi pazar esnafımızın ayakta kalmasını sağlamak, çocuklarına bir parça daha fazla ekmek götürmesine yardımcı olmaktır. Bunu buradan geniş bir şekilde ve net bir şekilde söylüyoruz. Allah yolunuzu açık etsin. İnşallah daha modern daha düzgün pazarlarda şehrimizin vatandaşı buluşmuş olur” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL