Milliyetçi Hareket Partisi il yönetimi farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

MHP il teşkilatı tarafından Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde kalan bakım ve koruma altında olan çocuklar için Harput’ta yemek programı düzenlendi.

ÇİÇEK: İNSANLARIN BİRBİRLERİNE KARŞI SORUMLULUKLARI VARDIR

Emekli öğretmen Arif Çiçek, “Bu akşam dinimizde çok büyük bir önemi olan kimsesizlere şefkat ve merhamet etmek, yardım etmek, onların sorunlarını, sıkıntılarını dinlemek için bir araya geldik, yemek yiyoruz. Toplumumuzun dayanışması lazım. Durumu iyi olanların durumu iyi olmayanlara bakması lazım. Bu Allah’ın emridir. İnsanların birbirlerine karşı sorumlulukları vardır” ifadelerini kullandı.

ERTEM: BİZDE KİMSESİZ ÇOCUKLARIMIZA KİMSE OLMA GÜNÜ OLSUN DİYORUZ

MHP Eski İl Başkanı İzzet Ertem, “Öncelikle böyle bir geceyi hazırlayan değerli il başkanıma teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum. Burada bir çocuğu sevindirme bir çocuğun gönlünü fethetme olayı yaşanıyor. Değerli il başkanımızda Elazığ Aile, alışma ve Sosyal Hizmetler bünyesindeki kimsesiz yavrularımıza kimse olma adına böyle bir ortamı düzenlemiş. Kendisine bu güzel duygusundan dolayı teşekkür ediyorum. Bu yalnız il başkanımızın değil, tüm Elazığ ve tüm Türkiye halkının gündeminde oluşacak bir kar topu gibi büyüyecek bir gündem oluşturacak. Güzel bir etkinlik olacak inşallah. Görüyoruz belli günler var. Bizde kimsesiz çocuklarımıza kimse olma günü olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

IŞIKVER: BU AYRI BİR MUTLULUK KAYNAĞI

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, “Bugün 7 Ekim Dünya Çocuk günü. Bizde bu vesile ile Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı çocuk evlerinde kalan kimsesiz kardeşlerimizi bir yemekte ağırlayalım, beraber olalım diye düşündük. Tabi ki buraya geldikleri düzen, burada onlarla nasıl ilgilenildiğini gördüğümüz zaman şunu düşünmemek elde değil; devlet hakikatten anadır. Devlet hakikatten babadır. Türk devleti yetimini de öksüzünü de kimsesizini de garibini de sahipsiz koymaz. Bu ayrı bir mutluluk kaynağı. Bizde en azından sevgi eksikliği, en azından ilgi, merhamet eksikliği diye düşündük. Onlarla beraber olalım dedik. Onlar içinde bir farklılık olsun dedik. Maşallah devletimiz hakikatten bir ana şefkati gibi, bir baba şefkati gibi onları sarmış, sarmalamış. Hakikatten birisinin duasını almak bizim için çok çok önemli. Bugün büyük bir kısmını yemeğe aldık ama bir kısmı da gelemedi kardeşlerimizin. Yine onları da başka bir gün ağırlayacağız Allah’ın izniyle. Hem iman noktasında hem inanç noktasında hem de bizim mefkûremiz noktasında bizim evlatlarımız kimsesiz kardeşlerimiz bizler için çok önemli. Onlar bizim geleceğimiz. Hep söylüyorum; bizim davamız tanrı dağlarındaki bir çocuğun Toros Dağları’ndaki kardeşine koşuşunu görmektir. Allah’ın izniyle bunlar bu devleti bizden çok çok daha ileriye götürecek kardeşlerimiz. Pırıl pırıl her biri yüzü nurla dolu kardeşlerimiz” dedi.