Elazığ’ın ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen ve önceki gün açılışı yapılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarını ziyaret eden AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, standları inceledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan,120 civarında firmanın katıldığı fuarla amaçlarının tarım ve hayvancılıkta kullanılan yeni teknolojilerin Elazığlılarla buluşturulması olduğunu söyledi.

“YOĞUN BİR KATILIM VAR”

Tarım alet ve makinelerinin yeni teknolojilerini Elazığlı üreticilerle buluşturmayı başardıklarını dile getiren Karahan, “Fuara dünden beri çok yoğun bir katılım var. Elazığ’da üretim yapan bir çiftçimiz buradan Konya’ya gidip bir makineye bakacağına Konya’daki makineyi bu fuar vasıtasıyla Elazığ’a getirmişiz. Şu anda Elazığlı üreticiler ayağına gelmiş olan makineyi burada inceleyip ona göre ihtiyacı varsa belki satın alacak” dedi.

“ELAZIĞ BİR İLKİ YAŞIYOR”

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise, Elazığ’da bir ilkin yaşandığını söyleyerek, “Elazığ yıllardan beri fuarı sadece konuşuyordu. Elazığ böylesine profesyonel fuarla ilk defa buluştu. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Elbette siyasi erkin bu konuda katkısı oldu elbette ki biz sıkıştığı yerde yardımcı olmaya çalıştık ama önemli olan bir fikrin sahibi olmak. Önemli olan uygulamaya koymak. Önemli olan onunla ilgili alt yapıyı hazırlamak. Bunların hepsini tarım il müdürlüğümüz yaptı. Şahsım ve bütün milletvekili arkadaşlarım adına kendisini tebrik ediyorum. Çok mutlu olduk” diye konuştu.

“ARAZİLER TARIMA TOPLU ŞEKİLDE HİZMET EDECEK”

Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’ın tarım ve hayvancılıkta bölgede söz sahibi olduğunu belirterek; “Elazığ, şu anda bununla alakalı alt yapı çalışmasının çok ciddi şekilde yapıldığı illerden bir tanesidir. Tarım şehrisiniz, hayvancılık kentisiniz ama alt yapınızın da buna uygun hale getirilmesi lazım. Arazi toplulaştırılmasının yapılması lazım. Bu toplulaştırma tarım il müdürlüğümüzün takibiyle şu anda son aşamasına geldi. Arazi toplulaştırılması çok yakın zamanda bitecek. Artık bölünmüş olan araziler tarıma toplu şekilde hizmet edecek” şeklinde konuştu.

“BUNLAR ŞEHRİN ALT YAPISINI YAPMAYA BENZER”

Bulut, Tarım ve hayvancılıkla ilgili yapılan çalışmalardan da bahsetti ve şunları söyledi: “32 senedir konuşulan bir Kuzova sulama projesi vardı. 32 yıllık hasret suyla buluştu. Artık toprak o susuz dudakların çatladığı gibi çatlamayacak, topraklar susuz kalmayacak, deneme testi bu sene yapıldı. Uluova gibi büyük projenin ilk etap ihalesi yapıldı. Bunlar bir şehrin alt yapısını yapmaya benzer. Bir şehrin önce alt yapısını yaparsınız, kanalizasyonunu, suyunu, yağmur suyu şebekesini, diğer işlerini bunlar ilk etapta belki görülmeyebilir ama daha sonra sizin yaşam standardı açısından yüksek bir yaşam standardına kavuşmanızı sağlar. İnşallah bu alt yapılar ve bunun gibi destekleyici unsurlar da Elazığ’ın ileride bölgenin cazibe merkezlerinden bir tanesi olmasına vesile olacaktır. Bu anlamda çok umutluyum” dedi.

“MUHTEŞEM BİR ORGANİZASYON”

Bulut, Start fuarcılığı da tebrik ederek, “Muhteşem bir organizasyon. Fuarcılık şirketimize de çok teşekkür ediyorum. Ebette ki ufak tefek aksaklıklar olabilir. Organizasyon sonunda o aksaklıklar not alınacak bir dahakinde inşallah profesyonel hale gelecek. Fuarcılık bir kültür işi. Elazığ bununla yeni buluşuyor. Elazığ’da bu işe yabancı. Buna rağmen katılımcı sayısına baktığınızda 120 tane profesyonel sayılabilecek katılımcı, 10 bin metrekare üzerinde bir alan. Yaklaşık 20 bin ziyaretçi bekleniyor. Bunlar devasa şeyler. İnşallah bunun semeresini ileride göreceğiz. Bu tür tanıtımların çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bunu da vesile kılıp, bütün Elazığlı hemşehrilerimizi, Elazığ’da yaşayan, Elazığ dışında yaşayan veya Elazığ’a gönül vermiş olan bütün insanların hepsini de ayın 4’ünden 8’ine kadar yapılacak olan Ankara’da yapacağımız Elazığ tanıtım günleri buluşmasına davet ediyorum. Karşılıklı iletişim içerisinde inşallah Elazığ’ımızı standartları yüksek bir il haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

“BİR KÜLTÜRÜN OLUŞMASINA VESİLE OLACAKLAR”

Milletvekili Bulut, fuara katılanlara da teşekkür etti ve son olarak şunları söyledi: “Mükemmel bir organizasyon yapabilirsiniz ama insanlar buna katılmazsa bu fikriniz boşta kalabilir. Onlar belki de bu ilk fuarda umduklarını bulamayacaklar ama emin olsunlar ki bir kültürün oluşmasına vesile olacaklar. Onun temelinde harçları bulunacak. Bu geleneğin başlamasında onların emeği olmuş olacak.  İleriki zamanlarda da hem onlar bu işin karşılığını alacak hem de en önemlisi ilimiz bu işin karşılığını alacaktır” ifadelerini kullandı.