2018'de Türkiye 4.’lüğü ve 45 Yaş Açık Atletik Fizik Kategorisi’nde Türkiye Şampiyonluğu, 2019’da Türkiye 2.’liği ve Dünya 6.’lığı…

Bunlar milli sporcumuz Selçuk Dönmez’in kariyerinden önemli satır başları.

Ancak gelinen şu noktada 2020 Dünya ve Türkiye Şampiyonaları için kamplarda olması gereken, düzenli bir antrenman programıyla çalışması beklenen vücut geliştirme sporcumuz, maddi imkansızlıklarından ötürü ne yazık ki bunları gerçekleştiremiyor.

Geçinebilmek için gündüzleri boyacılık, akşamları ise bir spor merkezinde hocalık yapan milli sporcu, deyim yerindeyse tam bir hayat mücadelesi veriyor.

Peki, kariyerinde bunca başarı ve madalya bulunan bir isim neden böyle bir durumda?

İşinde yaşadığı sorunlar ve mevsim şartları nedeniyle boyacılık yapamayan ilimiz sporcusu Selçuk Dönmez, düzenli bir iş konusunda Vali Çetin Oktay Kaldırım ile Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Gençlik Spor İl Müdürü Samet Eren’den destek bekliyor.

Dünya ve Türkiye Şampiyonaları’na hazırlanmak için konsantre olamadığını ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle spora kendini veremediğini ifade eden Selçuk Dönmez, “Şu anda maddi anlam da sıkıntılı günlerden geçiyorum. Çalıştığım işte sorunlar yaşıyorum. Yine Türkiye ve Dünya Şampiyonaları’na hazırlanmayı düşünüyorum. Maddi problemler nedeniyle konsantre olamıyorum. Bildiğiniz gibi İspanya’da yapılan Dünya Şampiyonası’na Elazığlı iş adamımız Sayın Veysel Demirci’nin katkılarıyla gittim. Allah razı olsun ondan. Şu an bir spor salonunda part time çalışıyorum. 1500 TL para alıyorum. Gündüzleri de boyacılık yapıyorum. Ama mevsim şartlarından dolayı şu anda o işlere de gidemiyorum. Sıkıntılı durumdayız. Maddi problemlerden dolayı şampiyonalara hazırlanamayacağım. Düzenli bir iş istiyorum. Sayın Valimiz ve sporun içinde gelen Belediye Başkanımızdan yardım istiyorum. Gençlik ve Spor İl Müdürümüzden de destek istiyorum. Önümüzü açacak bir iş istiyorum. Kalıcı bir iş talebinde bulunuyorum.” Diyerek destek istedi.