Müdür Demirdağ: “Kanyonların yatırıma ihtiyacı var”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, şehrin son keşifleri arasında yer alan Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları ile ilgili gerekli tanıtımların yapıldığını, bölgeye yatırım yapma zamanı olduğunu söyledi.

Müdür Demirdağ: “Kanyonların yatırıma ihtiyacı var”

Elazığ'da 9 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen dünyanın en yeni keşfi Saklıkapı ve Karaleylek kanyonları kısa sürede bir çok ziyaretçiyi ağırladı..

Ünlü YouTuberlar Elazığ’a davet edilerek, kanyonların tanıtımına katkı sunulması sağlandı.

DEMİRDAĞ: MİSAFİRLERİMİZİ BEKLİYOR OLACAĞIZ

Elazığ’ın önemi bir turizm merkezi olmaya aday kanyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, tanıtım çalışmalarının yapıldığı kanyonların ziyaretçilerini beklediğini söyleyerek, “Kanyonların tanıtımı için çok önemli çalışmalar yapıldı. Bundan sonraki süreçte artık biz misafirlerimizi bekliyor olacağız” dedi.

DEMİRDAĞ: İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAKLARI ALANLARIN OLUŞTURULMASI GEREKİYOR

Doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarını cezbeden kanyonların yatırıma ihtiyacını olduğunu ifade eden İl Müdürü Demirdağ, alanda sosyal tesislerin inşa edilmesi ve tekne sayısının artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Yatırım noktasında eksikliklerimiz var. Orada Saklıkapı Kanyonu ile Karaleylek Kanyonu arasında iskeleler yapıldı. Ama oraya mutlaka teknelerin konuşması gerekiyor. Sadece valimizin almış olduğu tekne var. Sadece bir tekne yetmeyecek. Oraya  eklemeler yapılacaktır. Oraya sosyal tesislerin, sosyal donatıların yapılması gerekiyor. İlk etapta insanlar geldikleri zaman ihtiyaçlarını karşılayacakları alanların oluşturulması gerekiyor. Bunu biz özel idaremizle, Baskil Kaymakamlığımıza hassasiyetimizi ilettik. Umuyorum onlarda bunun tedbirini alacaktır” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kaya
Kaya - 3 yıl Önce

Vakıf ve derneklere aktarılan resmî ve gayriresmi ödeneklerin sadece bir kısmı buralara aktarılsın yeter…!

Müdür müdür?
Müdür müdür? - 3 yıl Önce

Neden Ulaştırma Bakanlığına ve Kültür Bakanlığına yazmıyorsun. Tarihi eserlerin restorasyonları için hangi girişimlerde bulunmuş merak ettim ama belli ki sorulmamış, sen anlat biz dinleyelim denilmiş

Esnaf
Esnaf - 3 yıl Önce

Gidip daga topraga para yatirin cok ya akiyor

Remzi özcan
Remzi özcan - 3 yıl Önce

Üç sene olmuş kanyonların tespiti yapılalı. Üç senedir demeç vermekten başka yapılan hiç bir şey yok. Nasılki Harputu Sivriceyi elimizle harcıyorsak, kanyonlarıda elimizle harcıyoruz. Komşu şehirlerde olmuş olsa çoktan dünyaya ilan etmişler, fiziki alt yapılarını kurmuşlardı. Soruyorum Baskile yada Elazığa kanyonlarla alakalı bir tesis yapılacak mı? Ülke ve dünya çapında tanıtımlar yapılmış mı? Biz Elazığ olarak neden hep elimizdeki değerleri kaybediyoruz?

Sinan
Sinan - 3 yıl Önce

Baskile valilik marifetiyle, yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak bir konaklama tesisi kurulabilir. Baskilden ve Elazığdan kanyonlara günün belli saatlerinde turizm seferleri düzenlenebilir. Kanyonlar Elazığın nadide varlıklarıdır bir an önce tesisleşme tanıtım projeleri hayata geçirilmelidir

Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Tanıtım, reklam yapılmıyor sonrada yatırım bekleniyor emek olmadan yemek olmaz

Erdal
Erdal - 3 yıl Önce

Bence doğal kalmalı insan eli değerse doğal guzelligi gider sadece birilerine rant kapısı olur.

SIRADAKİ HABER

banner137