Elazığ'da 9 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen dünyanın en yeni keşfi Saklıkapı ve Karaleylek kanyonları kısa sürede bir çok ziyaretçiyi ağırladı..

Ünlü YouTuberlar Elazığ’a davet edilerek, kanyonların tanıtımına katkı sunulması sağlandı.

DEMİRDAĞ: MİSAFİRLERİMİZİ BEKLİYOR OLACAĞIZ

Elazığ’ın önemi bir turizm merkezi olmaya aday kanyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, tanıtım çalışmalarının yapıldığı kanyonların ziyaretçilerini beklediğini söyleyerek, “Kanyonların tanıtımı için çok önemli çalışmalar yapıldı. Bundan sonraki süreçte artık biz misafirlerimizi bekliyor olacağız” dedi.

DEMİRDAĞ: İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAKLARI ALANLARIN OLUŞTURULMASI GEREKİYOR

Doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarını cezbeden kanyonların yatırıma ihtiyacını olduğunu ifade eden İl Müdürü Demirdağ, alanda sosyal tesislerin inşa edilmesi ve tekne sayısının artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Yatırım noktasında eksikliklerimiz var. Orada Saklıkapı Kanyonu ile Karaleylek Kanyonu arasında iskeleler yapıldı. Ama oraya mutlaka teknelerin konuşması gerekiyor. Sadece valimizin almış olduğu tekne var. Sadece bir tekne yetmeyecek. Oraya  eklemeler yapılacaktır. Oraya sosyal tesislerin, sosyal donatıların yapılması gerekiyor. İlk etapta insanlar geldikleri zaman ihtiyaçlarını karşılayacakları alanların oluşturulması gerekiyor. Bunu biz özel idaremizle, Baskil Kaymakamlığımıza hassasiyetimizi ilettik. Umuyorum onlarda bunun tedbirini alacaktır” diye konuştu.