24 Ocak Elazığ depreminde büyük hasar alan mahallelerden biri olan Aksaray mahallesinde yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

BAL: ŞEHRİMİZDE CİDDİ YIKIMLAR OLDU

Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan Bal, “24 Ocak depreminden sonra biliyoruz ki şehrimizde ciddi tahribatlar oldu. Bu süreçten yaklaşık bir yıl geçti. Bu süreçte şehrimizde ciddi yıkımlar oldu. Bizde Aksaray Mahallesi olarak yaklaşık son 5.1 deprem öncesinde 514 tane ağır hasarlı yapımız vardı. 5.1 büyüklüğündeki depremden sonra tekrar hasar tespit çalışması başladı. Bunların sonucunu halen almış değiliz. Bu süreçte bu 514 hanemizden yaklaşık yarısı yıkılmış durumda” ifadelerini kullandı.

BAL: İNŞALLAH TAMAMI YAKIN BİR ZAMANDA YERLEŞECEKTİR

Özcan Bal, “Mahallemize bakanlarımız şehrimize geldikleri ilk süreçte Aksaray Mahallesi’nde konut ile alakalı bir çalışma yoktu. TOKİ yapılmayacaktı. Biz mahallemizin durumunu bakanımıza ilettik. Aksaray Mahallesi’nin komşuluklarının 50 yıla dayandığını, 80 yıla dayanan komşuluklarımızın olduğunu, bu insanların kesinlikle farklı alanlara dağıtılmasındansa mahalle içerimizde bulunan bir alanda konutlarımızın yapılması gerektiğini kendilerine iletmiştik. Sağ olsunlar bizleri kırmadılar. Bugün itibariyle 301 tane konutumuzu mahallelerimize teslim ettik. Yavaş yavaş taşınmaya başlıyorlar. Orada da bazı eksiklerimiz var. Biliyoruz ki süreçte biraz hızlı gelişti. Bir an önce vatandaşlarımızı yerleştirmemiz gerekiyordu. Ondan dolayı bazı sıkıntılarımızın olmasına rağmen yerleşen vatandaşlarımız oldu. İnşallah tamamı yakın bir zamanda yerleşecektir” şeklinde konuştu.

BAL: 4 TANE ORTA HASARLI BİNAMIZ VARDI

Muhtar Özcan Bal, “Aksaray Mahallesi olarak bizim ciddi bir orta hasar sorunumuz yoktu. 4 tane orta hasarlı binamız vardı. Bunun içinde son depremden sonra gelip tekrar bu konutları incelediler. Bu dördünün sonuçlarını daha alamadık” dedi.

BAL: BELEDİYE BAŞKANIMIZLA İSTİŞARE HALİNDEYİZ

Aksaray Mahallesi’nin Harput’tan sonra ilk yerleşim alanı olduğunu kaydeden Bal, “Mahallemiz gerçekten Harput’tan ovaya ilk yerleşim alanı. Aksaray Mahallesi Ciddi bir alana da sahip. Şimdi bazı alanlarda bizim mahallemizden daha fazla yıkım gerçekleşti belki ama bizim alanımızda geneli tek katlı ve iki katlı yapılardı. Geneli tek katlı veya iki katlı yapılardı. 514 tane hane ama çok ciddi boşluklar oluştu. Bununda toparlanması adına mahallemizin tekrardan bir konut ihtiyacı kesinlikle vardır. Konuyla alakalı belediye başkanımızla istişare halindeyiz. İnşallah yakın zamanda kendilerinin de bazı projeleri var. Bizde konuyla alakalı kendisiyle istişare ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda mahallemizi tekrar ayağa kaldırma adına mahalle içerisinde yapı yapmayı düşünüyoruz. İnşallah konutlar bitmeden mahallemizden şirketlerin çıkmasını istemiyoruz” diye konuştu.

VİDEO