Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Eyüp Berk, mahallede yapılacak çalışmaları ve sorunları aktardı.

BERK: SOSYAL TESİS YAPACAĞIZ

DSİ kanalının yerine yapılan bulvarın yetersiz olduğunu ifade eden Muhtar Berk, “Öncelikle mahalle içerisinde bazı açılmayan imar yollarımız var. Bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Bu açılan yollarla ilgili yine kaldırım çalışmaları olacak, asfalt çalışmaları olacak. Onun yanında biz mahallemiz için bir sosyal tesis alanı oluşturup bir sosyal tesis alanı yapmayı planlıyoruz. Sayın başkanımızdan biz rica edeceğiz. Yerini göstereceğiz. Onlar da uygun bulurlarsa böyle bir çalışmamız olacak. Gerçekten bir sosyal tesis olacak. İçinde taziye evi, gençlik merkezi, kütüphane, spor merkezi, muhtarlık evi, yanında kurs odaları falan. Böyle bir sosyal tesis planlıyoruz. Bunu da sayın başkanımıza biz ileteceğiz, talep edeceğiz. İnşallah bunu da gerçekleştirirsek mahallemiz için çok faydalı bir şey olacak” ifadelerini kullandı.

BERK: BULVARI GENİŞLETME ÇALIŞMAMIZ OLACAK

Muhtar Eyüp Berk, “2 yıl önce DSİ kanalı vardı mahallemizi ortadan ikiye bölen. Bu kanalı belediyemizin çalışmaları neticesinde bir bulvar yapıldı. Bu bulvarla ilgili tabi bulvarın yetersiz olduğunu biz kanısındayız. Yapıldı çok güzel oldu ama bizce yetersiz. Yetersiz olduğu konu da şu; kaldırımlar biraz dar oldu, yürüyüş parkuru veya bisiklet yolu istemiştik biz. Bu yapılmadı. Bunu tekrar başkanımızdan isteyeceğiz, rica edeceğiz. Bu bulvarın yanında bir yürüyüş yolu, bisiklet parkuru yapılması gerekiyor. Çünkü insanlar bu konuda mağdur. Bir yürüyüş yapamıyorlar. Veya çocuklarımız yolda bisiklet sürüyorlar. Bu da çok tehlike arz ediyor. Bu konuda başkanımızla birlikte bir çalışmamız olacak. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

BERK: BİZİM EN BÜYÜK SIKINTIMIZ ALT YAPI

Muhtar Berk, “Bizim en büyük sıkıntımız alt yapı. Alt yapı gerçekten çok büyük sıkıntı yaratıyor bize. Yıllardan beri biz bunu çekiyoruz. Alt yapı bozuk olduğu için özellikle su arızaları çok oluyor. Bu su arızalarından dolayı kaldırımla yollar sık sık bozuluyor. Belediyemiz sürekli yama yapıyor. Gerek kilitli parke gerekse asfalt. Ama artık tutmuyor. Biz yama yaptırıyoruz bir sonraki gün bir altta bir üstte tekrar su patlıyor. Su arızaları anında yapılıyor ama yol bozuluyor, çamur oluyor. Vatandaş sıkıntı çekiyor. Alt yapıya bir an önce girilmesi lazım. Alt yapıdan kaynaklı su kaçakları var. Bu su kaçakları da önlenmiş olacak. Memlekette kuraklıktan dolayı bir su kıtlığı var. Kaçaklarda eklenince daha da bir sıkıntı çekiyoruz. Su kesintileri oluyor” dedi.