Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat geçtiğimiz gün Harput’la ilgili Kanal Fırat Televizyonunda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

 

DEMİRPOLAT: HARPUT’A 15 TANE TUR OTOBÜSÜ GELDİ FAKAT İSTEDİKLERİ ŞEYİ BULAMADIKLARI İÇİN MALATYA’YA GERİ DÖNDÜLER

Kamuoyunda büyük ses getiren o açıklamada Muhtar Demirpolat, “Harput’a 15 tane tur otobüsü gelmiştir ama maalesef istedikleri şeyi bulamadıkları için tekrar Malatya’ya geri dönmüşlerdir. Biz Harput’un hak ettiği yerde, hak ettiği değerde olmasını istiyoruz. Ben Adıyaman Gerger’de Ebu Üzeyir Hazretlerinin türbesini ziyaret ettim. 24 saat açık orada çay var ücretsiz, lavaboları tertemiz. Malatya’daki Somuncu Baba türbesi yine öyle. Elazığ’daki kırk tane baba Malatya’daki bir Somuncu Baba etmiyor. Sayın başkanımızdan rica ediyoruz. Harput’a bakmamız lazım. Harput’un hak ettiği yerde olması lazım diyoruz” demişti.

MUHTARIN AÇIKLAMALARI YALANLANDI

Muhtar Demirpolat’ın bu açıklamasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden açıklama geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Muhtar Demirpolat’ın açıklamaları yalanlandı.

 

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle; “Kamuoyunda Harput ile ilgili yapılan bazı açıklamalarda ilimize yapılan turistik ziyaret kapsamında tur otobüslerinin turlarını iptal ettiği şeklinde bir algının oluşmasına yol açmıştır.

Yapılan görüşmelerde böyle bir durumun kesinlikle olmadığı, TURSAB yetkililerine de böyle bir iptal kararının veya şikâyetin olmadığı anlaşılmıştır. Ulusal ve uluslararası düzeyde yapilan önemli tanıtım çalışmalar sonucu son dönemlerde ilimizde ziyaretçi sayısı gün geçtikçe artmış, 2019 yılı içerisinde ise bu sayıların çok daha artacağı tahmin edilmektedir”