24 Ocak tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından en çok hasar gören mahallelerden bir olan Abdullapaşa Mahallesi’nde ilan edilen riskli alanlarda konutlar yapılmaya başlandı.

KÖSE: MALATYA YOLU ÜZERİNDE ALTI DÜKKAN ŞEKLİNDE TİCARET HANE OLACAK

Birinci etapta konutların yapılmaya başlandığını ifade eden Abdullapaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse, Nurullah cami civarında da ikinci etap konutların ihalesinin gerçekleştiğini ve temelinin yakın zamanda atılacağını söyleyerek, Mahallemizin genellikle Nurullah Camisinin olduğu bölgede ağır hasarlı binaların çoğalmasından dolayı riskli alan bölgesi seçilerek Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile burası riskli alan ilan edildi. Burada kentsel dönüşüm çalışması başladı. Şu anda orayı TOKİ’den öğrendiğimiz kadarıyla 4 etaplı şeklinde yapılıyor. Bu birinci etap mahallemizde ilk ağır hasarlı yer belirlenen ve ilk yıkılan yer olan mahalle muhtarlığımızın arkasındaki Gülşen Apartmanlarında gerçekleşti. 40 dairemiz vardı orada, yıktılar. Birinci etap olarak aldılar. TOBB İlköğretim okulunun orada evler vardı ve yine oranın yıkımını gerçekleştirdiler. Bu iki arsanın birinci etap olarak TOKİ’de ihalesi yapıldı ve buraya 141 konut şu an temeli atıldı. İkinci etap Nurullah Camisi bölgesinde Nurullah Camisinden trafoya doğru olan kısımda ihalesi gerçekleşti. İtiraz süreci sonunda en son hangi firmanın alacağı belli oldu. Bugün yarın onlarda inşallah başlayacaklar. Çünkü her şeyleri bitti. 977 konut birkaç gün içinde başlayacak. 3. ve 4. etaplarda orada başlayacak bu birkaç gün içinde ihalesi başlayacak. Bu ayın sonuna doğru da onlarda gelip buradaki konut yapım işlemine başlayacak. 3. Etapta 620 konut TOKİ’nin dediği. 4. Etapta da 485 konut artı Malatya yolu üzerinde altı dükkan şeklinde ticaret hane olacak şekilde var” dedi.

KÖSE: 1 YIL İÇERİSİNDE VATANDAŞLARA EVLERİNİ TESLİM EDECEĞİZ DEDİLER

Muhtar Köse, konutların bir yıl içinde hak sahiplerine teslim edileceğini kaydederek, “İnşallah sayın bakanımızın da söylediği gibi 1 yıl içerisinde vatandaşlara evlerini teslim edeceğiz dediler. Bizimde tek inancımız o. Vatandaşımızın kirada olan, akrabalarında olan var, konteyner kette kalan var. Buradaki vatandaşlarımız inşallah kendi evlerine yerleşirler” ifadelerinde bulundu.

KÖSE: TOKİ’NİN BURADA YAPACAĞI BİR ŞEY YOK

Konutların, sosyal donatılarıyla birlikte 4 tip olacağını ifade eden Yavuz Köse, birinci etabın proje ve metrekarelerinin yer aldığı görsellerin muhtarlıkta askıya çıkarıldığını belirterek, “4 tip ev yapımı var. A tipi, B tipi, C tipi ve D tipi şeklinde. Bunlarda bakıyor ki metre karelerde değişiklik var. 90 m2, 100 m2, 103 m2. Bunlarda bu tip iş var. ihaleyi alan firmadan ancak bunu görebiliyoruz. TOKİ’nin burada yapacağı bir şey yok. m2 ile ilgili mesela diyor bürüt 120 olacak bazen bakıyorsun bürüt 120 de olmuyor. burada alan firma geldiği zaman projelerine diyoruz ki projeyi mimari çalışmaya bakalım diyoruz öyle öğreniyoruz. Birinci etabın 140 konutun adamlar geldi, başladı, muhtarım başlıyoruz dediler. Bende rica ettim bu projesini getiri misiniz nasıl bir şeydir kaç m2’dir dedik ve muhtarlığımızın ilan askısına astık. Vatandaşımız galip oradan bakıyor. İkinci etabında müteahhitler geldiğinde alıp asacağız. Ona göre Nurullah Camisinin orasındaki yerler hepsi piyasaya çıkar” diye konuştu.

VİDEO: