Nisan ayı il genel meclisi toplantıları Metin Baki Ölçücü başkanlığında toplanmaya devam ediyor. Toplantıların 3. oturumunda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

İl Özel idaresi’nin 2017 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimine ilişkin denetim komisyonu tarafından rapor okunarak, meclise bilgi verildi.

Toplantının gündem maddelerinden olan İlim Yayma Cemiyeti Gençlik Merkezi binasının asansör yapımı için ödenek aktarılması konusu görüşülürken MHP’li meclis üyesi Süleyman Bektaş, söz alarak madde ile ilgili konuştu.

“BU DURUMLARLA PROGRAMLARIMIZI NASIL YAPACAĞIZ?”

Bektaş yaptığı konuşmada, “Bu bütçe ile bu program yürütülemez. Revize yapın deniliyor. Bir yandan böyle bir sıkıntı var. Diğer yandan da protokoller geliyor. A belediyesi, B belediyesi, C belediyesi geliyor. Protokoller yapılıyor. Biz kendi programımızı bir tarafa bırakmışız. Protokollerle ve bu tür gibi yardımlarla ilgileniyoruz. Şu andaki cemiyetin çalışmalarına ve ya bu cemiyete karşı değilim. Yanlış anlaşılmasın. Ancak şunu söylemek istiyorum. Bütçemiz ortada, programımız ortada. Yarın bu örnek olacak. Yarın sabahleyin A cemiyetinde B vakfında öbüründe şu anda hepsi de sahada bekliyorlar. Biz bütçemiz ortada. Kendi programlarımız var iken, programımıza revize yapın deniliyor. Öte taraftan da biz durmadan bu şekilde çalışmalara giriyoruz. Meclis arkadaşlarım herkes kendi içerisindeki programın bitmesini istemiyor muyuz? Bu şekildeki durumlarla bu programlarımızı nasıl yapacağız? Nasıl bitireceğiz? Takdir sizlerindir” ifadelerini kullandı. Meclis Başkanı Metin Baki Ölçücü ise, yatırım programında yer alan tüm çalışmaların ve protokollerin Aralık ayına kadar tamamlanacağını ifade etti.

“BİZ BULURUZ, YAPARIZ”

Ölçücü yaptığı açıklamada, “Aralık ayı itibariyle bizim gerek İlbank gerek KÖYDES Özel İdare’nin yatırım programında olan tüm işleri, protokolleri de dahil teknik hatalar dışındaki tüm programımız bitecektir. Coğrafi şartlar el vermemiş bu başka bir şey. Biz buluruz, yaparız” dedi.

Daha sonra söz konusu madde üzerinde oylamaya gidildi.