İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim ve Araştırma Topluluğunu oluşturan öğrenciler, el ele verip, ülkenin birçok noktasında kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kuruyorlar.

Kurulan o kütüphanelerin dördünü de Elazığ’daki okullara kazandıran Topluluk, Yazıkonak Şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç İlkokuluna kazandırdıkları kütüphanenin açılışını yaptı.

ULUFER: HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Öğrenci topluluğuna teşekkür eden Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zeki Ulufer, “Elazığ eğitim öğretime düşkün bir kenttir. Elazığ, aynı zamanda son zamanlarda okumay yazmaya önem verdiğinden dolayı “Elazığ her yerde okuyor” kapsamında 3 yıllık bir proje düşünmüştük. Bu projemiz halen devam etmektedir. Proje kapsamında yapmış olduğumuz bu kütüphanede çok anlamlı olmaktadır. Dolayısıyla öğrenci arkadaşlarımızın yapmış olduğu bu çalışmanın sponsorlar kanalıyla okulumuza kazandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KARAAĞAÇ: 4 TANE DAHA KÜTÜPHANE EKLEDİK

İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim ve Araştırma Topluluğu Başkanı İsmail Emre Karaağaç, “10 yıldan beri devam eden “düş kütüphaneleri” olarak adlandırdığımız bu proje 10 yıldan beri bütün arkadaşlarımızın emekleri ve destekleriyle devam ediyor. 10 yıldan beri bu kütüphanenin toplamda 42 tane kütüphane olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kütüphanelerimiz mevcut. Son 4 tane kütüphanemizi Elazığ’da açmak üzere Keban’da, Yazıkonak… olmak üzere 4 tane daha kütüphane ekledik” şeklinde konuştu.

PAKDEMİR: ELLERİNİN EMEĞİYLE YAPTILAR BURAYI

Yazıkonak Şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç İlkokulu Müdürü Oktay Pakdemir, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. “Elazığ her yerde okuyor” kampanyası gerçekten güzel bir şekilde gidiyor. Elazığ’da milyonlarca sayfa okulumda hemen hemen 500 bin sayfadan fazla kitap okundu ama eksiğimiz burasıydı. Buraya da emeği geçen İstanbul Ticaret Üniversitesi gençlerime, ellerinin emeğiyle yaptılar burayı onlara da sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

ÖZGEN: 4 TANE KÜTÜPHANEMİZİ KURACAĞIZ

Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen de, “Sağ olsunlar o grup 4 günden beri 14 öğrencimiz bunların birçoğu hukuk fakültesini okumakla birlikte 7 kız, 7 erkek öğrencimi hem Elazığ’ı tanımak, tanıtmakla birlikte gerçekten 4 günden beri ilimize önce 2 tane daha sonra burada görmüş oldukları ilgi alakadan dolayı 2 tane daha ayrıca ek kütüphane bizlere söz vermek suretiyle 4 tane kütüphanemizin sabahleyin Yazıkonak’ta, öğleden sonra Keban’da açılışını yapmak üzere 4 tane kütüphanemizi kuracağız. Ben bu süreçte emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL