Öz Bingöllüler Sosyal Kültürel Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin genel kurul toplantısı yapıldı.

Kongrede başkanlığa Sabahattin Akdere seçildi.

BARULAY: DERNEK BAŞKAN SEÇİMİ YAPTIK

Öz Binder Başkan Vekili Şaban Barulay, “Dernek başkan seçimi yaptık. Sayın başkanımızı tebrik ediyoruz. Oy birliği ile Sabahattin Akdere’yi derneğimizin başkanı olarak seçmiş bulunmaktayız. Bütün Bingöllü hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

AKDERE: TOPLUMLARIMIZIN ÜZERİNDE YARAR SAĞLAMIŞTIR

Derneğin amacını anlatan Öz Binder Başkanı Sabahattin Akdere, “Bir yetimi, bir öksüzü kollamak, korumak ve bunun yanında bunları gözetmek, korumak amacıyla kurulan bir tüzel kişiye haiz kuruluştur. Sivil toplum kuruluşları; özellikle içinde aktif olarak çalışmakta olduğum bu dernek faaliyetlerinde gerçekten büyük bir faydası vardır. Toplumlarımızın üzerinde yarar sağlamıştır. Bu vesile ile tekrardan olağan genel kurulumuza katıldığınız için, bizleri yalnız bırakmadığınız için size ayrıca çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAHTURMUŞ: O BİNGÖLLÜ HEMŞEHRİLERİMİZE HİZMET ETTİĞİ SÜRECE BİZ BU YÖNETİMİN ARKASINDA OLACAĞIZ

Bingöllüler Derneği Başkanı Ali Bahturmuş, “İnşallah Sabahattin Başkanımın başkanlığında buradaki yönetim kurulu Yurtbaşı’nda yaşayan Bingöllü hemşehrilerime hizmetleri olacaktır. Bu konuda bize düşen katkıyı kendilerine sunacağıma bütün hemşehrilerimin önünde taahhütte bulunuyorum. O Bingöllü hemşehrilerimize hizmet ettiği sürece biz bu yönetimin arkasında olacağız” dedi.

ALBAYRAK: BURADA BİNGÖLLÜLERİN KÜLTÜRÜNÜ ÜST DÜZEYE TAŞIYACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUM

Derneklerin amaçlarının başında yardımlaşmanın geldiğine dikkat çeken Adaklılar Derneği Başkanı Aydın Albayrak, “İnsanların kimlikleri kültürleriyle oluşur. Dolayısıyla bizler burada Bingöllüler olarak kendi kimliğimizi, kendi kültürümüzü en güzel şekilde yaşatmak zorundayız. Bunun da tek yolu birlikte olabilmek, dayanışma içerisinde olabilmek ve dernek kimliği altında yapıyor olabilmek lazımdır. Bunun için özellikle Sabahattin Başkan’ın bu işe girişi ve Sabahattin Başkan’ın böyle bir oluşuma öncülük etmesi nedeniyle; bizler bütün dernekler olarak kendisine yardımcı olacağımızı ve birlikte burada Bingöllülerin kültürünü üst düzeye taşıyacağımıza söz veriyorum” diye konuştu.

ORMAN: HAYIRLARA VESİLE OLUR İNŞALLAH

İş insanı Vahyettin Orman, “Bu dernek oluşumunda elimizden ne gelirse maddi manevi destek vereceğimizi taahhüt ettik. Bugün de olağanüstü kongresi var. Tek lise ile başkan girdi. Kongre hayırlı olsun, hayırlara vesile olur inşallah” diye ifade etti.

ÖĞÜÇ: DESTEKÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kığılılar Dernek Başkanı Cengiz Öğüç, “Burada başkan seçilen Sabahattin Başkan’ıma hayırlı olsun diyorum. Bizler her zaman detekçisiydik, destekçisi olmaya devam edeceğiz. Kendisine hayırlı olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

SARIKAYA: TÜM BİNGÖL’E HAYIRLI OLSUN

Elazığ Genç Sivanlılar Derneği Başkanı Muzaffer Sarıkaya, “Sabahattin Başkan’ım oy birliği ile tekrardan seçildiği için kendisini tebrik ediyorum. Her daim yanınızda olacağız. Özellikle burada Adaklı Derneği, Kiğı Derneği, Huzur Sen Genel, Ali Başkanlarımız hepimiz geldik burada bir birliktelik olsun diye. Her zaman her daim Sabahattin Başkan’ımızın yanındayız. Tüm Bingöl’e hayırlı olsun” şeklinde konuştu.