Simya Okulları, 3 aralık Dünya Engelliler Gününde yürüme engelli vatandaşa, tekerlekli sandalye hediye etti.

Okulun ikinci sınıf öğrencisi Emir Taha Barata’nın başlattığı kampanyada toplanan mavi kapakla alınan tekerlekli sandalye sahibine teslim edildi.

BARATA: ÇOK HEYECANLANDIM

Emir Taha Barata, “Güzel bir duygu. Çok duygulandık heyecanlıyım. Engelliler için benim hatıram olsun diye onlara yardım etmek istedim” dedi.

BAŞARAN: ÖĞRENCİLERİMİ TEBRİK EDİYORUM

Okul Müdürü Müdür Zeynel Abidin Başaran, “Elazığ Özel Simya Okulları öğrencileri sene başından belli engelli kardeşlerimize bir yardım kampanyası başlatmayı düşündüler. Bunun başında Emir Taha Barata geliyor. Emir Taha öğrencimiz mavi kapak kampanyası başlatarak, motive ederek mavi kapak kampanyasında oldukça yüklü 100 kilogram civarında bir mavi kapak topladılar. Burada amaçları engelli bir vatandaşımıza, bir kardeşimize katkıda bulunmak, yardım etmek. Öğrencilerimiz onların yaşantıları hakkında bilgi sahibiler. Onların hayatlarını kolaylaştırmak istiyorlar. Onlar da şu sloganı söylüyorlar ‘engelsiz bir yaşam’ asıl engel kafadadır, zihniyettedir. Yoksa engelli bir vatandaşımız yoktur. Ancak bazı konularda insanların bazı yetenekleri kullanamadığı bir durum vardır. Bu nedenle ben öğrencilerimi tebrik ediyorum” dedi.