"Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü" etkinlikleri kapsamında pedal çevirdiler.

Çevreci ve sağlıklı ulaşım aracı olan bisikletli ulaşıma dikkat çekmek için bir araya gelen vatandaşlar, bisikletlerinin önüne astıkları pankartlarla da otomobil sürücülerine seslendiler.

“OTOMOBİLSİZ OLARAK HİÇBİR ADIM ATMIYORUZ”

Çağın en büyük hastalığı olan Obeziteye dikkat çeken Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinççi, “Amacımız hareketliliği dile getirmek. Çünkü gün geçtikçe insanlarımız hareketsiz bir yaşam sürmekte bu da dünyada herhalde gün geçtikçe ön sıralara giden bir obezite hastalığının ülkemiz ön sıralara gelmekte. Maalesef hareketsiz bir yaşam sürmekteyiz. Biz çocukluğumuzu hatırlıyoruz. Gerek okullarımıza gidip gelirken, gerekse o dönemde büyüklerimiz işlerine gidip gelirken ya, yaya ya da bugün olduğu gibi pedal çevirerek gidip geliyordu. Maalesef günümüzde çocuklarımızı servislerle yolluyoruz. Kendimizde otomobilsiz olarak hiçbir adım atmıyoruz. Bu da gerek çevre kirliliği, gere gürültü kirliliği, gerek hava kirliliği olarak bize dönmekte ve sağlığımızı tehlikeye sokmaktadır. Bu konulara dikkat çekmek için bugün bu etkinliği burada düzenliyoruz. İnsanlar daha günlük hayatında nasıl hareketli bir yaşam sürebilirler? İşten eve, evden işe veya günlük alışverişini yaya olarak, bisikletli olarak nasıl sürdürebilirler bununla ilgili dikkat çekmek istedik” ifadelerini kullandı.

“ÇÖZÜM OLARAK BİSİKLETLİ ULAŞIM DİYORUZ”

Bisikletliler Derneği Elazığ İl Temsilci Murat Bahçeci ise, “Çağımızın en büyük hastalıkları obezite ve çevre kirliliğine bağlı olarak akciğer kanseri, bunlar şu anda çok ciddi artış gösterdi son yıllarda. Bize burada buna çözüm olarak bisikletli ulaşım diyoruz. Bilindiği üzere şu anda şehrimizde çok ciddi bir trafik ve park sorunu var. Zaten şehir içinde çıkanda bunu her zaman görebiliyor. Bunun haricinde sürekli artan bir obezite var, diyabet var. Bunun haricinde insanların bağışıklığında sürekli bir düşüş olduğu için sık sık rahatsızlanma olayı var. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki bisiklet sürmek bağışıklığa olumlu yönde katkı sağlamaktadır. Bunun haricinde zaten obeziteye karşı birebir bir etkinlik. Zaten şehrimizde bir trafik sorunu da var. Buna çözüm olarak biz her zaman bisikletli ulaşımı sağlamaktayız” şeklinde konuştu.

“BİSİKLET YOLU YAPMA KONUSUNDA BURADAN BELEDİYEMİZE SESLENİYORUM”

Bisikletliler Derneği Elazığ İl Temsilci Atakan Özdal’da, “Elazığ’da hareketli yaşam hastagı altında bir bisiklet tutu düzenledik. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Bisikletliler Derneğine ve Emniyet Mensuplarına çok teşekkür ederim bu konuda. Özelikle bisikletli yaşamın Elazığ’da gelişmesi konusunda adım atmaya çalışıyoruz. Bisiklet toplulukları olsun, bisikletliler derneği olsun; hepimiz özellikle bisiklet yolu yapma konusunda buradan Belediyemize sesleniyorum. Yönetmeliğe aykırı yollar yaptı şimdiye kadar, umarım bu düzelir” dedi.